NASLOVNICA arrow ZDRAVLJE
ZDRAVLJE
Matične stanice i dijabetes tipa 1 PDF Ispis E-mail
Administrator   

Među novostima u liječenju šećerne bolesti tipa 1 za spomenuti je ispitivanja na matičnim stanicama koja se provode već 20 – tak godina koja su pokazala da bi one mogle biti lijek izbora i za osobe sa šećernom bolesti tipa 1. Pokazalo se da te stanice injicirane bolesniku smiruju imunološka zbivanja odgovorna za propadanje gušteračnih beta stanica, doprinose očuvanju preostale mase  istih i olakšavaju njihovu regeneraciju, te na taj način preveniraju napredovanje bolesti i dovode do konačnog izliječenja.

Opširnije...
 
Suvremene tehnologije i djeca PDF Ispis E-mail
Administrator   
...Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) djeca do dvije godine starosti ne bi uopće trebala provoditi vrijeme za ekranom, odnosno za njih Screen Time ne bi trebao postojati. Kasnije se preporuča ograničiti vrijeme provedeno pred ekranima na najviše dva sata dnevno. Čak i kada mala djeca ne koriste aktivno neki uređaj, ali on je u njihovoj blizini, možemo računati da provode vrijeme pred ekranima...Zato: Ograničite djeci vrijeme pred malim ekranima! - poručuju u članku u LN ugledne stručnjakinje iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.
Opširnije...
 
Pitajte liječnika PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

Poštovani čitatelji, ovdje potražite odgovore na vaša pitanja. Vjerujemo da će poneki od njih biti zanimljivi i poučni za sve. Vodeći računa o vašoj privatnosti, nećemo isticati vaš identitet nego samo inicijale, osim ako sami to ne želite. Intervencije na vašim tekstovima bit će minimalne. I na ovom mjestu vas potičemo da se slobodno javljate sa svojim pitanjima, ili komentarima i da sa svima nama podijelite svoja iskustva. Srdačno, Ante Ljubičić, dr. med., internist - dijabetolog i endokrinolog, mr. sc.

Poštovani čitatelji, od početka ove 2018. godine odgovore na svoja pitanja možete potražiti na adresi:

           http://tockanai.net/index.php/pitajte-lijecnika

Opširnije...
 
A. Ljubičić: Liječnik vam savjetuje PDF Ispis E-mail
Administrator   

   

https://www.medicinskanaklada.hr/

Poštovani čitatelji, nedavno je iz tiska, u izdanju Medicinske naklade u Zagrebu, izišla knjiga dr. Ante Ljubičića Liječnik vam savjetuje  s podnaslovom: kako sačuvati zdravlje i pobijediti bolest.  Knjigu možete nabaviti u knižarama Medicinske naklade u Zagrebu Cankarova 13 i  Vlaška 90 i u svim knjižarama Školske knjige, kao i putem interneta - aktivirajte navedenu poveznicu. Ovdje možete pročitati što o knjizi  pišu njeni recenzenti i sam autor. 

 

Opširnije...
 
Medicinski priručnik: Iz torbe liječnika PDF Ispis E-mail
Administrator   

  

torba front f2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani prijatelji, veseli nas da vam možemo ponuditi knjigu Iz torbe liječnika - savjeti koji život znače, dr. Ante Ljubičića uz značajan popust - samo po 100 kn  (u redovitoj prodaji u knjižarama cijena je i dalje ista 150 kn). Po ovoj povoljnoj cijeni knjigu možete nabaviti samo direktno kod izdavača - Udruge Moj svijet, ili naručiti od istog putem maila ili telefonom. Ako želite opširnije - samo kliknite. 

Opširnije...