NASLOVNICA arrow U POTRAZI
U POTRAZI
Bozanić: 10 postulata za spas Domovine PDF Ispis E-mail
Administrator   

Propovjed prvog čovjeka crkve u Hrvata kardinala Bozanića u povodu 25. lipnja - Dana državnosti sažet je prikaz aktualnog stanja u našoj domovini – naših nedaća i nevolja koje se katkad čine nerješivima, a isto tako i detaljan popis mjera (postulata) bez kojih nema izgleda da se oslobodimo tih nevolja i lutanja našim bespućima sličnim onima biblijskom pustinjom. Kao i obično, poruke su ostala bez ikakva odjeka u javnim medijima iako su izrečene i pred cijelim državnim vrhom. A one su toliko su važne i tiču se kako cijelog naroda tako i svakog pojedinca da bi ih svi, osobito oni najodgovorniji, morali stalno imati na umu.

 

Opširnije...
 
Hommage Agustinu PDF Ispis E-mail
Administrator   
...Učinio si da shvatim kako smisao i sreća nisu u trci za gomilanjem materijalnih dobara, pokušavao živjeti po tvojim zapovijedima, a ti si se pobrinuo da mi ne uzmanjka ništa; dao si mi i više nego što sam zaslužio i nego što bih i sam tražio, pazeći opet da to ne bude preko mojih mogućnosti podnošenja takvih iskušenja...
Opširnije...
 
Fatimska ukazanja PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

U povodu stote obljetnice ukazanja Blažene Djevice Marije malim pastirima u Fatimi papa Franjo proglasio je svetima njih dvoje - Jacinta i Francisca Marta, koji su ubrzo umrli od španjolske gripe. Lucija će ostati, jer Isus želi da se svijetom proširi pobožnost Marijinu Bezgrešnom Srcu. Osobito dobar opis samih ukazanja prenijeo je u Večernjem listu od petka, 12. svibnja 2017.  novinar Darko Pavičić.

 

Opširnije...
 
Sretan Uskrs PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN

USKRS!

   

Uz lijepe stihove - molitvu pjesnika Mile Prpe Kristu kroz vjekove

 

Opširnije...
 
J. Ratzinger: Novo doba PDF Ispis E-mail
Ante Ljubičić   

Joseph Ratzinger, iz knjige Sol zemlje, Mozaik knjiga

Razgovor s Peterom Seewaldom

 

(...) povijest velikih ateističkih diktatura XX. stoljeća, nacionalsocijalizma i komunizma, pokazuje kako je pad crkve, raspadanje i odsutnost vjerovanja kao odlučujuće snage, gurnulo svijet u ponor. Ako je pretkrščansko poganstvo bilo u određenom smislu još nevino i pretpostavljalo povezanost s bogovima i iskonskim vrijednostima koje su zlu određivale granice, onda će sada, kad više nema sila što djeluju protiv zla, propast biti doista velikih razmjera. Sa sigurnošću, koja ima potvrdu u iskustvu, možemo reći da kada bi moralna snaga koju predstavlja kršćanska vjera iznenada bila istrgnuta iz svijeta, onda bi ona bila poput broda koji se zabio u ledenu santu i postojala bi velika opasnost za preživljavanje čovječanstva (...)

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 9 od 97