NASLOVNICA arrow U POTRAZI
U POTRAZI
Z. Tomac: Nova ljudska prava – velika podvala PDF Ispis E-mail
Administrator   

...Ukidaju se čovjek kao osoba i njegova „neotuđiva“ ljudska prava te se čovjek pretvara u apstraktnog čovjeka, koji više nije posjednik neotuđivih prava, nego mu prava daju ili ne moćne međunarodne institucije...Briljantan tekst znanstvenika, mislioca, profesora, političara, kojega svakako treba pročitati i imati na umu (ur.)

Opširnije...
 
Bozanić: 10 postulata za spas Domovine PDF Ispis E-mail
Administrator   

Propovjed prvog čovjeka crkve u Hrvata kardinala Bozanića u povodu 25. lipnja - Dana državnosti sažet je prikaz aktualnog stanja u našoj domovini – naših nedaća i nevolja koje se katkad čine nerješivima, a isto tako i detaljan popis mjera (postulata) bez kojih nema izgleda da se oslobodimo tih nevolja i lutanja našim bespućima sličnim onima biblijskom pustinjom. Kao i obično, poruke su ostala bez ikakva odjeka u javnim medijima iako su izrečene i pred cijelim državnim vrhom. A one su toliko su važne i tiču se kako cijelog naroda tako i svakog pojedinca da bi ih svi, osobito oni najodgovorniji, morali stalno imati na umu.

 

Opširnije...
 
Hommage Agustinu PDF Ispis E-mail
Administrator   
...Učinio si da shvatim kako smisao i sreća nisu u trci za gomilanjem materijalnih dobara, pokušavao živjeti po tvojim zapovijedima, a ti si se pobrinuo da mi ne uzmanjka ništa; dao si mi i više nego što sam zaslužio i nego što bih i sam tražio, pazeći opet da to ne bude preko mojih mogućnosti podnošenja takvih iskušenja...
Opširnije...
 
Fatimska ukazanja PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

U povodu stote obljetnice ukazanja Blažene Djevice Marije malim pastirima u Fatimi papa Franjo proglasio je svetima njih dvoje - Jacinta i Francisca Marta, koji su ubrzo umrli od španjolske gripe. Lucija će ostati, jer Isus želi da se svijetom proširi pobožnost Marijinu Bezgrešnom Srcu. Osobito dobar opis samih ukazanja prenijeo je u Večernjem listu od petka, 12. svibnja 2017.  novinar Darko Pavičić.

 

Opširnije...
 
Tomislav Ivančić: Higijena duše i posljednje poruke PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

»Jedini koji nas može spasiti jest Isus iz Nazareta, sin Marijin. Ono najbitnije, ono središnje čemu nas Marija uči jest to da je spas čovječanstva u tome da se čovjek – mislim tu i na pojedinca i na zajednice, uključujući i nacionalnu zajednicu – što prije domogne Isusa iz Nazareta. Sva naša nastojanja, svi naši napori, moralni i svaki drugi, sve ideologije, stare i nove, koje propovijedaju nekakvo drugačije čovjekovo preobraženje, mimo onoga koje donosi Isus Krist, ostaju u zatvoru smrti i grijeha.

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 9 od 102