NASLOVNICA arrow U POTRAZI
U POTRAZI
Božićna čestitka PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

Sretan Božić i

            Nova 2018. godina

 

 

 

Uz nadahnute i optimistične poruke  fra Zvjezdana Linića, koji nas je ne tako davno napustio  - divan, ali uvijek aktualan tekst iz knjižice "Božić s fra  Zvjezdanom Linićem“  koju je svojevremeno izdao Večernji list. 

Opširnije...
 
Sretan Uskrs PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN

USKRS!

   

Uz lijepe stihove - molitvu pjesnika Mile Prpe Kristu kroz vjekove

 

Opširnije...
 
J. Ratzinger: Novo doba PDF Ispis E-mail
Ante Ljubičić   

Joseph Ratzinger, iz knjige Sol zemlje, Mozaik knjiga

Razgovor s Peterom Seewaldom

 

(...) povijest velikih ateističkih diktatura XX. stoljeća, nacionalsocijalizma i komunizma, pokazuje kako je pad crkve, raspadanje i odsutnost vjerovanja kao odlučujuće snage, gurnulo svijet u ponor. Ako je pretkrščansko poganstvo bilo u određenom smislu još nevino i pretpostavljalo povezanost s bogovima i iskonskim vrijednostima koje su zlu određivale granice, onda će sada, kad više nema sila što djeluju protiv zla, propast biti doista velikih razmjera. Sa sigurnošću, koja ima potvrdu u iskustvu, možemo reći da kada bi moralna snaga koju predstavlja kršćanska vjera iznenada bila istrgnuta iz svijeta, onda bi ona bila poput broda koji se zabio u ledenu santu i postojala bi velika opasnost za preživljavanje čovječanstva (...)

 

Opširnije...
 
Ivan Golub: Tko se boji života PDF Ispis E-mail
Administrator   

...Dani su prolazili. Otrgnule se kišne kapi i vjetar se dignuo i pomeo obzore. I opet me sretali znanci, žurili i pitali: “Što radiš?“ A ja sam odgovarao, njima i sebi: „Živim!“ Sebi i njima...(Iz knjige Ivana Goluba u izdanju KS Zagreb, 2000.: Čežnja za licem ili kako do radosti).

 

Opširnije...
 
Kurikulna reforma - što je to? PDF Ispis E-mail
Administrator   

...U ovoj se reformi u ime obrazovanosti ukida obrazovanje, u ime imaginarne budućnosti ugrožava stvarna budućnost naraštaja, u ime kritičkoga mišljenja zdrava sposobnost promišljanja, u ime društva budućnosti budućnost mislećega pojedinca. Ne nudi se znanje, istina, nema sadržaja, nego učenici trebaju „otkrivati“ znanja ispočetka kao da svijet tek od njih počinje. Nezrelim se osobama nudi egocentričnost i samozadovoljstvo umjesto osjećaja poniznosti pred otajstvom života i poticanja želje za spoznajom istine...(Matija Grgat, prof. hrvatskog jezika i književnosti i dipl. knjižničar,knjižničarka XI. gimnazije u Zagrebu).

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 9 od 86