NASLOVNICA arrow U POTRAZI
U POTRAZI
V. Košić: Gvozdansko - Vukovar - veliki sat povjesti PDF Ispis E-mail
Administrator   

...Danas naša borba u prvom redu treba biti borba za istinu. Istina, istina i samo istina, cjelovita istina – pravo je i najbolje naše oružje i jedino što nas treba učiti što se stvarno nama dogodilo ili nije dogodilo, kad smo na vlastitoj koži osjetili otimanje i komadanje naše Domovine. Nitko nije ovlašten da prešućuje istinu ni za koji tobože viši cilj, da na lažima stvara privid dobrih odnosa, a previđa istinu...

 

Opširnije...
 
Voda - nacionalno blago PDF Ispis E-mail
Administrator   

Neprihvatljivost predloženih izmjena zakona o vodama

Izjava komisije“Justitia et pax“ Hrvatske biskupske konferencije

 
...Predložene izmjene ne podržavamo jer otvaraju vrata privatizaciji i poskupljenju usluga... Trgovačko društvo ne može i neće braniti niti obraniti javni interes u sektoru voda. Cilj trgovačkog društva je profit, a ne obrana javnog interesa...No, poučeni vještinom zloporaba i lakoćom ishitrenih promjena zakona, kao i u nedostatku adekvatne strategije, ni te stavke u zakonu ne ostaju nedodirljive pojedinim interesnim skupinama... (potraži na ovim stranicama tekst: Čudesna voda)

Opširnije...
 
Kad nevolje stisnu... PDF Ispis E-mail
Administrator   

Takvi smo mi: kad nam je dobro u životu, kad je sve u redu – tko nam je ravan? Dovoljni smo sami sebi i ne treba nam nitko. Ali dovoljno je  samo malo- neka mala vrućica ili nemir u prsima,  neka sitna uvreda ili da nam se nešto poljulja u životu - ode naša sigurnost i čvrstina. I tada je utješno sjetiti se da nismo sami...da imamo pouzdanog prijatelja. I pomoliti se. Potsjetimo se kako je to na dobrom starom latinskom jeziku,  kao i na novom univerzalnom engleskom.

 

 

 

Opširnije...
 
Uz Dan mrtvih - memento mori PDF Ispis E-mail
Administrator   
...I ovih ću dana kao i svake godine otići na Mirogoj, zapaliti svijeću pred velikim raspelom, i pokušati pomoliti se...  Za sve koji su našli svoj mir...tamo negdje u beskraju „carstva s druge strane“, odakle se nitko ne vrati,  posebno za ono dvoje, koji su odgovorni što sam se uopće našao tu pod ovim nebom i što postojim. I barem zamisliti, ako ga već ne mogu dodirnuti, sivi mramor s njihovim  imenima i stoljetni hrast ponad toga vječnog mira..., tamo daleko, „iza sedam gora,...iza gloga iza drače..." Ovo napisah pred pet godina, a ne vidim što bi se tu moglo dodati. Osim novih imena koja se pridružuju rijeci bez povratka...

 

 

 

Opširnije...
 
Iz Talmuda: Izreke otaca PDF Ispis E-mail
Administrator   

Iz Talmuda: Izreke otaca

 

Talmud (hebr. poučavanje) je židovsko enciklopedijsko djelo, zbirka komentara Staroga zavjeta i rabinske tradicije. Sadrži pravila i propise, koji upravljaju životom, religiozno pravne odnose i uopće život Židova vjernika.Talmud je imao važnu ulogu u čuvanju židovskog nacionalnog jedinstva u dijaspori.

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 19 - 27 od 86