NASLOVNICA arrow U POTRAZI
U POTRAZI
Društvo snova PDF Ispis E-mail
Administrator   

Društvo snova je moguće

Elia Patricia Pekica-Pagon,  Hrvatsko slovo

 

...u uvjetima pretjerane birokracije, nestaje tople prijateljske, ili u najmanju ruku kolegijalne komunikacije medu suradnicima. Suradnici postaju jedni drugima tihi protivnici, suparnici, kompeti­tivnošću inficirane ose i stršljenovi, umje­sto da uživaju u svojem timskom radu, složni poput malih mrava...

 

Opširnije...
 
Dražen Budiša - Intervju PDF Ispis E-mail
Administrator   

Intervju Dražen Budiša

Tihomir Dujmović, Večernji list, 20.svibnja 2010.

 

U povodu govora Dražena Budiše na predstavljanju knjige posvećene Bruni Bušiću razgovarali smo s Budišom o tome zbog čega je hrvatska povijest tako dramatično kontroverzna i zbog čega u ovom društvu nema suglasja ni o događa­jima otprije 60 godina ni o Domovinskom ratu.

Opširnije...
 
Iz Hrvatske uskrsne lirike PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

 

SRETAN  I  BLAGOSLOVLJEN

 

  USKRS

 

 

Svima koji ga slave i svim ljudima dobre volje, uz nekoliko prekrasnih pjesama iz antologije „Hrvatska uskrsna lirika od Kranjčevića do danas“, Božidara Petrača, Zagreb 2001.

 

Opširnije...
 
Sretan Uskrs PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

 

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS

 

 

...Pa, ako slavimo Uskrs, ako vjerujemo u Kristovo uskrsnuće - kako onda možemo ne biti radosni? Kako možemo živjeti kao da Krist nije uskrsnuo i kao da uskrsnuća od mrtvih nema? Ako istinski vjerujemo, naša će vjera iznutra i izvana promijeniti naš život, naše životne stavove, naše ponašanje, naše međuljudske odnose... Iz jedne ranije, ali uvijek aktualne i lijepe Uskrsne čestitke fra Lovre Gavrana u Svijetlu riječi i  nekoliko prekrasnih pjesama iz antologije „Hrvatska uskrsna lirika od Kranjčevića do danas“, Božidara Petrača.


Opširnije...
 
Dani kršćanske kulture PDF Ispis E-mail
Administrator   

Šesti „Dani kršćanske kulture“ održavaju se od 20. do 30. ožujka u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku, a bogat program i ove godine sadržava četrdesetak različitih događaja

 

Dani kršćanske kulture 2010. nastavljaju tradiciju započetu 2005. godine. I ove godine u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku bogat kulturni i duhovni program obilježava jedanest dana manifestacije kojoj je cilj promicanje i ukazivanje na ona djela, autore i događaje na kojima je izgrađena naša europska kultura i na čijim temeljima stoji i hrvatska baština.

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 28 - 36 od 86