NASLOVNICA arrow U POTRAZI
U POTRAZI
Eutanazija PDF Ispis E-mail
Administrator   

Pravo na život i smrt

Jurica  Korbler, Vjesnik

 

Legaliziranje eutanazije otvorilo bi nevjerojatno velik prostor zloporaba u svijetu gdje svega ima osim morala. Izazovi su preveliki, pa slučaj nesretne Eluane Englaro ne može samo tako otvoriti vrata legalizaciji

 

 

Opširnije...
 
HAGIOTERAPIJA PDF Ispis E-mail
Administrator   

Za Božić od prijateljice časne s. Aureline  dobih  tekst - POKRENUTI DUH U SEBI- POVEZATI SE SA SVOJIM DUHOM.  Nije bilo naziva autora, ali prepoznao sam  misli  i rukopis  našega velikog teologa prof. Tomislava Ivančića o HAGIOTERAPIJI . Gotovo siguran da je to njegovo djelo, odmah sam znao da to prekrasno štivo, dragi čitatelji, barem dijelom, moram  podjeliti  s vama. Nadam  se da  ni profesor neće imati  ništa protiv, jer  motivacija je ista. A, ako želite cjelovit tekst, javite se na naš e-mail.   G.A.  

 

Opširnije...
 
Bozanić:Božićna poruka PDF Ispis E-mail
Administrator   

Iz Božićne poruke kardinala Josipa Bozanića

 

(...) Naše suvremeno društvo stvara velik broj dobara, ali ih ujedno brzo troši. Umnaža životne ponude: dojmove, osjećaje, iskustva. Stvara umjetne vrijednosti kako bi se još više moglo trošiti, povećavajući žurbu i nemir. Rađa neprestane promjene, pokretljivost, izvanjska događanja, obilje predstava...No, istodobno proizvodi tjeskobu i životni umor. Sve se to pretvara u krhotine življenja, u površno skupljanje nepovezanih dijelova koji čovjeka ostavljaju nezadovoljnim, razočaranim i praznim. Nažalost, često se to događa i s raznim duhovnim ponudama.

 

Opširnije...
 
Mons.Barišić- Božićna poruka PDF Ispis E-mail
Administrator   

BOŽIĆ – ODGOVOR NA KRIZU ČOVJEČANSTVA

Poruka mons. Marina Barišića, nadbiskupa splitsko-makarskoga

 

(...) A noć čovječanstva, noć je nepoznavanja i neprihvaćanja Boga, što neminovno vodi u krizu, krizu obitelji, moralnu i duhovnu; krizu osobe ugroženoga dostojanstva i smisla; krizu društva, ekonomsku i financijsku. Bog iz ljubavi radi nas i radi našega spasenja u tami noći čovjekom posta. Rađa se u vremenu u kojem bogataši nemaju sluha za siromašnu i ugroženu obitelj, koja se mora sama mučiti i snalaziti na periferiji društva, u štali. Krist se rađa u izazovnome i zatvorenome vremenu u kojemu vlasnici medija nemaju vremena ni prostora za Njega prisutna u malenima i ugroženima jer na svojoj sjednici okupljeni oko Heroda pokazuju da im On nije predmet pozornosti i pažnje(...)

 

Opširnije...
 
Fatima PDF Ispis E-mail
Administrator   

Hodočašće u Fatimu

Branka Širinić

 

Laganim hodom u procesiji svo to mnoštvo ljudi  iz raznih krajeva,  različitih jezika i govora nosi svoja nadanja, zavjete i vjeru i utječe se u svojim strahovima i sa svojim željama Gospi fatimskoj uz pjevanje nježnog i jednostavnog pozdravnog refrena . Ave, ave, ave Maria; ave...


Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 54 od 86