NASLOVNICA arrow U POTRAZI
U POTRAZI
Na odmoru PDF Ispis E-mail
Administrator   

U hladovini borova

Kada sam se već pomirio da i Stranica malo odspava dok sam na odmoru, iznenada se dogodi da mi proradiše internetske veze. Trebalo bi iskoristiti priliku i napisati nešto, tek toliko da se vidi da je stranica još živa. Ali što? I zašto ? Čemu? Komu to treba? Koga to zanima? Toliko je toga da već glava boli. O svjetskoj krizi, o kreditima u švicarcima i dužničkom ropstvu Hrvata, o političkim predizbornim igrama, o čudnim i zbunjujućim stvarima u našoj Crkvi, o zatvorima koji su sve puniji, o ulasku Dinama u elitno natjecanje itd., itd.? Ne, ni o čemu navedenom ni sličnom. Evo nešto o odmoru, iako je vjerojatno za većinu već prošao.  Za mene, kao da se ništa nije promijenilo. Ono na što se nikako ne bih požalio je borova hladovina male terase s pogledom na najljepše more i najljepši arhipelag na svijetu - Kornate. A mjesto: ono u kome bi , umjesto u haškoj uzi, sa svojom obitelji, trebao u miru provoditi svoje dane naš najzaslužniji junak Domovinskog rata. Dao Bog da nam se čim prije vrati živ i zdrav.  Evo jednog starog javljanja od prije tri godine. A uz to za smirenje misli i duha probližio sam vam mudre i uvijek aktualne  tekstove fra B. Dude i T. Ivančića.

Opširnije...
 
Don Ante Mateljan PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

Priopćenje za medije: U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu održan "Susret s autorom" don Antom Mateljanom

 

U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu, dosad su čitatelji imali priliku susretati se s knjigama, a odsad bi se mogli susretati i s autorima knjiga. Tako je bilo u utorak, 29. srpnja, kad je održan "Susret s autorom", a gost je bio dr. sc. don Ante Mateljan, a susretom je moderirala Jelena Hrgović.

 

Opširnije...
 
Smrtonosne ceste - danak nekulturi PDF Ispis E-mail
Administrator   

Prometna kultura – zakon u nama

Ivan Uldrijan Glas Koncila

 (...„.neodgovorno ponašanje na cesti ozbiljan pokazatelj dublje kri­ze odgoja u našem društvu, kako obiteljskog tako institucionalnogo, a  „prometna nekultura samo je je­dan pokazatelj slabe i neuspjele so­cijalizacije mladih“. Upravo je zato „ono što se svakodnevno događa na našim cestama samo još jedan po­kazatelj da je u krizi odgojni arnbi­jent - društveni kontekst“...Ključ rješenja  većine problema u prometu je – kultura...

Opširnije...
 
Solidarnost ili dehumanizacija PDF Ispis E-mail
Administrator   

Kako dalje?

Stjepan Androić, dipl. pravnik, Glas Koncila, 29. lipnja 2008.

 

Europa pod pritiskom interesa kapitala sve više prihvaća  dehuma­nizaciju, tj. da socijalno sigurni i zaštićeni  budu samo bogati. Nažalost Hrvatska u tome ne zaostaje.

Opširnije...
 
Židovska priča PDF Ispis E-mail
Administrator   

Sirotinjski zid

s njemačkog Željko IVANKOVIĆ (iz Svjetla riječi)

 

Kad je kralj Salomon gradio hram, htio je da svi slojevi naroda sudjeluju u gradnji, kako bogati tako i siromašni. Bogati su dobili nalog izgraditi tri zida: istočni, sjeverni i južni. Siromašni su trebali izgraditi zapadni zid.

 


Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 55 - 63 od 86