NASLOVNICA arrow U POTRAZI
U POTRAZI
Zašto volim Međugorje? PDF Ispis E-mail
Administrator   

Volim Međugorje i rado ga posjećujem kada god je to moguće. Volim osjetiti tu posebnu atmosferu i ugođaj mira, naći se u mnoštvu svijeta svih rasa i boja, jezika i kultura; hodočasnika različitih  po svemu osim po odanosti svojoj Gospi kojoj su se došli približiti i pokloniti.

  Galerija slika: http://mojsvijet.hr/galerije/medjugorje/do_krizevca.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opširnije...
 
Bonaventura Duda – Ja Bogu povjerih svoj štap PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

Ako se kojim slučajem nađete na ovim stranicama, neka vam ovaj izbor iz knjižice dragog Božjeg čovjeka Bonaventure Dude, knjižice volumenom male, ali prepune pravih bisera poezije i dubokih misli velikana kroz ljudsku povijest, bude poklon za ove velike dane. „Možda će vam prosvijetliti dušu, osvijetliti put, utješiti...“ I ohrabriti za izbor provjerenih opcija i vrijednosti. U ovo vrijeme relativiziranja svega i svačega u kome se otrov nudi kao eliksir, posve bizarno i neprirodno kao poželjno, u kome je i najboljima teško ostati postojan i uspravan, ima li išta potrebnije i korisnije. To je njegova želja. A i naša.

 

Opširnije...
 
Intervju Krešimir Mišak PDF Ispis E-mail
Administrator   

Quo vadis

 

Samo nekoliko dana prije nego što ćemo izaći na referndum i zaokružiti ono sudbonosno DA ili NE ulasku u EU, a medijski  već duže vrijeme naprosto zasuti  sa svih strana potpuno suprotstavljenom argumentacijom  koja s jedne strane obećava raj, a s druge plaši propašću, vrijedi pročitati razmišljanje mladoga slobodoumnog istraživača,  koji zna dosta o tome kako funkcionira suvremeni svijet i mi u njemu, o centrima moći i odlučivanja..., koji nije ni desni ni lijevi...., koji je u  stalnoj potrazi za istinom...sve do „ruba znanosti“. Ur.

 

http://www.dnevno.hr/IntervjuKrešimirMišak

 

Opširnije...
 
Jedino mladež s Trga... PDF Ispis E-mail
Administrator   

Mladi koji su oduševili Papu još čekaju svog vođu  za novo vrijeme

Izvor: V. Starešina, Lider

(...)Dobro upravljanje resursima značilo bi da za pet, deset ili dvadeset godina državu treba preuzeti ona mladež s Trga kojoj se danas dive čak i naši političari. I tu je problem: oni već za tu ulogu pripremaju svoje male sive klonove iz stranačkih inkubatora. Svoje nasljednike.(...)

 

Opširnije...
 
Papa s mladima PDF Ispis E-mail
Administrator   

 Papina poruka mladima

  Molitveno bdjenje mladih s papom Benediktom XVI. na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, 4. lipnja 2011.

ko bi prosvijetlila naš um i zagrijala naše srce.aše srce.

http://www.ika.hr/index.php?photo=prikaz&ID=18808

 

Draga mladeži!


Sve vas srdačno pozdravljam! Osobito sam zadovoljan što sam ovdje s vama, na ovom povijesnom trgu koji je srce grada Zagreba. Ovaj je trg mjesto susreta i komunikacije, na kojemu često prevladava žamor i svakodnevna vreva. A sada, vaša ga nazočnost gotovo pretvara u „hram", čiji je svod samo nebo, koje se večeras čini kao da se naginje nad nas. U tišini želimo primiti Riječ Božju koja je naviještena, kako bi prosvijetlila naš um i zagrijala naše srce.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 10 - 18 od 86