NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO
I JOŠ PONEŠTO
Točkanai.net PDF Ispis E-mail
Administrator   

                          

                                 http://tockanai.net/index.php

 

Ako odete na ovu adresu, što vam toplo preporučamo, naći ćete se na web stranici naziva Točkanai.net  Sigurno ćete uočiti da ona nastavlja po istom konceptu i sa sličnim sadržajima kao i Mojsvijet.hr, koji nadalje ostaje primarno platformom istoimene udruge čije je primarno područje klasična glazba i općenito kulturološki sadržaji.

 

 
Hodak: Odgoj mladih u Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Administrator   

Evo što o odgoju mladih u Hrvatskoj kaže mudri i iskusni znalac pravnik Zvonimir Hodak. A takve bi trebalo poslušati, zar ne? Jer nikada nije bilo niti ima baš previše onih koji znaju i koji misle. Pa iako se čini uzaludnim i siziifovski opirati se plimnom valu globalizacije i liberalizma koji sve opravdava kad je u pitanju neki „viši“ interes, koje nam rastaču sve ono što nam se do jučer činilo vrijednim i svetim, možemo barem znati o čemu je riječ. Jer, opet, nikad se ne zna, možda ipak još nije sve izgubljeno.

 

Opširnije...
 
Noam Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima PDF Ispis E-mail
Administrator   

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba biti što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv. Na osnovi rada jednog od najutjecajnijih svjetskih intelektualaca, američkog lingviste Noama Chomskog, donosimo vam popis od deset strategija manipulacije putem medija.

Opširnije...
 
Tamo da putujem PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

Gospa od Puta – kip BDM s djetetom Isusom, prekrasno djelo hrvatskih akademskih kipara Krune Bošnjaka i Vene Jerkovića, na jednom od najljepših odmorišta uz AC Zagreb-Split (Krka). Gotovo da je suvišan svaki komentar. Prelijepo, monumentalno. Ako prolazite ovuda – ne propustite zastati i pogledati. I ako osjećate potrebu – pomoliti se... Svojoj Gospi, najvjernijoj i najmoćnijoj Odvjetnici svih koji traže njenu pomoć. I sjetiti se Tina...I patiti bez suze...mirno nesretan...


Opširnije...
 
Osvrt na 2014. PDF Ispis E-mail
Administrator   

Kraj je godine, vrijeme kada svi pokušavamo napraviti svoj saldo, vidjeti gdje smo, kako stojimo i pokušati definirati kako dalje. Podsjetimo: s novim ljetom Moj svijet je ušao  u osmu godinu svoga postojanja.Valjda je puka slučajnost što smo krenuli otprilike  u isto vrijeme kad i recesija; nadamo se da nam svima predstoje bolji dani.


Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 9 od 123