NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO
I JOŠ PONEŠTO
Saki početek već je i kraj... PDF Ispis E-mail
Administrator   

Dobih  ovu popevku nazvanu „Sklerozna“,  potpisanu od izvjesnog Sklerotikusa, namijenjenu  članovima "Mirogojskih mališana". Čini mi se da sam je već davno čitao; nisam posve siguran tko je autor,  ali znam da mi se i tada jako dopala. Podijelit ću je s vama jer je svevremenska, jer je vedra i duhovita, i uz to na lijepoj,  sočnoj kajkavici. Nasmiješite se i pročitajte.

 

SKLEROZNA POPEVKA  

(By Skleroticus)

 

Saki početek već je i kraj,

tri koraka napred, četiri nazaj,

a kad odrasteš utvaraš si tad,

kak navek buš ostal spameten i mlad.

 

Opširnije...
 
Slobodan Lang: Hrvatska danas PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

Dr. Slobodan Lang: O sadašnjem trenutku Lijepe naše 

Izvor: Hrvatski list,13.siječnja 2011.

 

...Hrvatska treba potaknuti svakoga svoga čovjeka i sve zajedno da povjeruju u sebe i zajednice u kojima žive - moraju prihvatiti vlastitu odgovornost slobode. Svakoga potičem da razmisli o svome životu i odredi pet djela, a ne ocjena ili kritika, kojima više nego ikako drukčije pokazujemo svoje domoljublje. Treba nam rudnik hrvatskih djela Dobra. Od budućih kandi­data uvijek najprije tražite - ostvarena djela...   (Briljantan tekst koji otkriva vrhunskog intelektualca, humanista, domoljuba, hrabra čovjeka, koji je svoju vjerodostojnost potvrdio više puta kada je trebalo izložiti se i solidarizirati  s onima koji su na bilo koji način izloženi ugrozi i nepravdi, od kosovskih rudara, do Dubrovčana i stanovnika Srednje Bosne u smrtonosnom ratnom okruženju, pa najnovije do  pružanja moralne podrške radnicama Kamenskoga koje su nekim čudom ostale bez svoje tvornice i bez kruha. Svakako počitajte. Ur.) 

Opširnije...
 
Pitanje svih pitanja: materijalno ili duhovno? PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

"Prvi gutljaj iz čaše znanosti vodi nas u ateizam, ali pri dnu čaše nalazimo Boga".
Werner Heisenberg, njemački atomski fizičar 

 

...I na kraju, pitanje svih pitanja o kojem materijalisti nikad ne diskutiraju. Pitanje, na koje znanost nema odgovor i prema mom dubokom uvjerenju nikad ga ne će ni dati. To pitanje glasi: odakle nam svijest o nama samima, znači samosvijest na hrvatskom, Selbstbewustsein na njemačkom, self-awarenes na engleskom? Odakle nam sposobnost saznanja da postojimo? U materiji, fizika ne nalazi takvih naznaka. Računalo, koliko god bilo komplicirano, nikada neće reći: ja sam računalo i tražim svoja računarska prava...     Piše Osvin Gaupp, vrijedi pročitati

 

http://www.hkz-kkv.ch/fizika_i_religija.php

 

 

 
Đuro Tomljenović- Poslovni klub PDF Ispis E-mail
Administrator   

Poslovna cenzura
Autor: Marko Matijević

Nakon 19 godina emitiranja, odlukom Programskog vijeća HRT-a ukinuta je emisija Poslovni klub. Riječ je o jednoj od rijetkih emisija koja se u Hrvatskoj bavila gospodarstvom. Umjesto objašnjenja zbog čega se iz programa izbacuje emisija koja ima ugled, tradiciju i gledanost, Tomljenović je, kako doznaje Novi list,od v.d. glavnog urednika Informativnog programa Renata Kunića dobio kratak odgovor - zato jer sam ja tako odlučio.

Opširnije...
 
Sretan Božić i Nova godina PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

 

Svim ljudima dobre volje 

 

 

    ČESTIT BOŽIĆ

 

 

I SRETNA NOVA 2011.

 

 

 

Moj Svijet

 

        Prikaz galerije

 

 


... I moralno zdravlje i gospodarski razvoj društva u najvećoj mjeri ovise o obitelji. Ako je obitelj zdrava, ne bi trebalo ulagati tolika sredstva na po­pravne domove, centre odvikavanja od ovisnosti, na izlječenja psihičkih i tjelesnih oboljenja, već se daleko više može investirati u odgoj i obrazovanje novih naraštaja te razvojne programe društva. Zbog toga, mnogi poznava­telji društvenih zbivanja izlaz i put iz današnje moralne i gospodarske krize vide upravo u jačanju uloge obitelji... Iz božićnih poruka kardinala Bozanića i mons. Barišića

 

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 19 - 27 od 119