NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO
I JOŠ PONEŠTO
U gradu Ninu PDF Ispis E-mail
Administrator   

Jedan dan u gradu Ninu, hrvatskom Betlehemu

A.B.

... zastali smo malo  i odmorili se u spomen parku posvećenom našem velikom renesansnom književniku Petru Zoraniću Ninjaninu, koji je ono „išao po lijek od ljubavnih jada“ u svoje „Planine“,  a potom potražili i našli  okrepu  u restoranu ispod velike murve, odmah preko puta male katedrale. Kad smo ljubaznog domaćina pitali kako to da murva nema plodove, rekao je da je to muška murva. Da je ženska,  ne bi se mogli braniti od muha  zbog plodova i morali bi je posjeći. Mojim curama nije bilo pravo: opet spolna diskriminacija...

 

Galerija
Opširnije...
 
S godišnjeg odmora PDF Ispis E-mail
Administrator   

S godišnjeg odmora

 

Nisam baš poslušao savjete mudrog patera Ivančića kako provoditi odmor. On kaže:kad radiš – radi,  kad si na odmoru odmaraj se, nemoj miješati jedno s drugim. Odmor je potreban i za dušu i za tijelo; da se malo središ, da se sastaneš sam sa sobom, naravno i s onima do kojih ti je stalo. Kako bi nastavio dalje smjerom kojeg si provjerio.

 

Opširnije...
 
Elia Patrica Pekica Pagon: Razgovor PDF Ispis E-mail
Administrator   

Razgovor s kolumnisticom i pjesnikinjom  Eliom Patriciom Pekica Pagon 

Portal HKV, 2008.

(...) za mene pojmovi lijevo i desno u politici ne znače baš ništa, jer još uvijek se na sceni nije pojavio netko tko bi odigrao ulogu pravog predstavnika naroda, a u opisu svih njihovih radnih mjesta upravo bi NAROD trebao zauzimati najistaknutije mjesto. Ako se u hrvatskim novinama i časopisima mogu svakodnevno iznositi stajališta ljudi koje mi plaćamo, a koji ne da pokopavaju Hrvatsku, već njihovi napisi zvuče kao izraziti govor mržnje prema našoj dalekoj i bližoj povijesti i svemu hrvatskom, tada s pravom možemo biti zabrinuti za našu budućnost. Prema njima, svatko tko malo glasnije kaže koliko voli svoju domovinu ispada nekakav nacionalist. Ako je tako, a tako je, tada je svaka priča o našem ponosu i pravu na samoodređenje unaprijed završena. Na ljubav prema Domovini izgleda nemamo pravo. Ta će nam ljubav biti zabranjena, ako i dalje nastavimo pozicionirati krive ljude u fotelje odlučivanja. Nitko mi ne može reći da u Hrvatskoj ne postoje obrazovani, normalni ljudi, željni oslobađanja od sveopćeg primitivizma, bolesnog egoizma i slavoljublja naših političkih velemajstora. Rijetki su danas mediji u Hrvatskoj kojima možemo sa sigurnošću pristupiti i kojima možemo vjerovati. Divlji kapitalizam, korupcija, malverzacije na raznim poljima, kriminal, prijevare, nezaposlenost, droga, ubojstva, raspadanje obitelji, manjkavi zakoni i sve ostalo čemu svjedočimo, posljedica su neuređene države i nesposobnosti naših političara opterećenih još i osobnim interesima (...). Ako želite pročitati cijeli  zaista zanimljiv razgovor, jednako aktualan danas kao i prije dvije godine  - kliknite

 

 

Opširnije...
 
Duško Miličić: Kud plovi ovaj brod ? PDF Ispis E-mail
Administrator   

Slučajno ili programirano

Duško Miličić, sveučilišni profesor u mirovini, Vjesnik

 

(...)Umjesto nedjeljne obiteljske šetnje po prirodi, po­trošačko društvo otvorilo je pros­trana prizemna zdanja u kojima je sunce neonsko svjetlo i ljude želj­ne blještavila navuklo na prome­nadu unutar sebe(...)

 

Opširnije...
 
Slavonijo zemljo plemenita (1) PDF Ispis E-mail
Administrator   
 

...Ej, Slavonijo zemljo plemenita,

Puna žitnih polja, valovita...

 

...Od Slatine prema Osijeku  kilometri i kilometri nepregledne ravnice na sve strane. Kraja joj se ne vidi. Kao more. Zeleno, ponegdje žuto, ili tek svježe lijepo obrađeno. Pa dugi nizovi lijepo uređenih kuća s dvorištima i okućnicama. „A oj šore ušoreni...“ Ovo je prava Slavonija.  „Vidite li vi ovu ljepotu, ovu raskoš, govori nam oduševljeni profesor. Kakvo bogatstvo“. Svi smo zadivljeni. Pa šta će nama itko? Samo Slavonija može hraniti cijelu Hrvatsku  i još će ostati za izvoz.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 28 - 36 od 119