NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO
I JOŠ PONEŠTO
Muhammad Yunus - govor nobelovca PDF Ispis E-mail
Administrator   

Siromaštvo je prijetnja miru

Muhammad Yunus,  govor povodom dodjele Nobelove nagrade, održan 10. prosinca 2006. godine u Oslu

 

...Čvrsto vjerujem da čovjek može stvoriti svijet bez siromaštva ako svi zajedno vjerujemo u to. U svijetu bez siromaštva siromaštvo ćete moći naći samo u muzejima. Kad školarci budu obilazili muzeje siromaštva, vjerojatno će se užasnuti kad vide svu bijedu i poniženje koje su ljudska bića morala trpjeti. Svojim će precima zamjeriti toleriranje tog nehumanog stanja koje je vjekovima mučilo toliko mnogo ljudi... (Ne propustite  ovaj tekst, jedan od najboljih govora koje sam pročitao... Ur.)

Opširnije...
 
Moj svijet - Osvrt na 2009. PDF Ispis E-mail
Administrator   

Dragi prijatelji,

Već  je treća godina kako se u mnoštvu  udruga pojavio i Moj svijet. Uz proklamirane ciljeve kao što su nastojanja za afirmaciju dobrog i estetskog u našoj stvarnosti, zalaganje za kulturu i umjetnost,  za solidarnost sa slabijima, za unapređenje kvalitete života, što se i nama samima činilo poprilično utopijski, za divno čudo,  nismo ostali samo na riječima.

Opširnije...
 
Labudovi PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

Lijepi, elegantni, savršeni...Doletjeli tko zna odakle,...zastali samo da se malo odmore i okrijepe,...da bi ostali zauvjek. Osvojilo ih zagrebačko more, kao što su i oni osvojili srca  Zagrepčana. I dok ostali dolaze i odlaze,  oni su našli  svoju sreću tu, na  zagrebačkom Jarunu.

 

 

Opširnije...
 
Sretna nova 2010. PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

Božićne blagdane već smo pomalo zaboravili. Prvi radni dani u novoj godini kao i uzbudljiva politička scena koja ne nudi  razloge za pretjerani optimizam, brzo su nas otrijeznili od kratkotrajne novogodišnje opijenosti. Još su koji tjedan svega toga malo pošteđeni oni naši sunarodnjaci koji na alpskim padinama prakticiraju svoje skijaške vještine i troše posljednje ostatke sarme skrivečki prenešene u gepecima preko šengenske granice.

 


Opširnije...
 
Nikola Mrvac:Kako učiti? PDF Ispis E-mail
Administrator   

Dizajn okružja u kojem se uči - budućnost obrazovanja? 

Prof. dr.sc. Nikola Mrvac, Grafički fakultet- predavanje

 

 

Sažetak: Suvremeno društvo suočeno je s nizom problema različitih razina od problema povezanih s održivom budućnosti i održivim razvojem, do niza drugih problema nametnutih eksponencijalnim  porastom znanja i tehnologija. Mijenja se način kako komuniciramo, kako poslujemo pa i način ljudskog života uopće. Način i brzina prihvaćanja, prilagođavanja i upravljanja promjenama postaje jedan od najbitnijih faktora uspjeha, ali i opstanka u različitim segmentima ljudskog života i djelovanja.

                   http://www.srce.hr/ceu/popodne_ceu/20090119.html
 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 37 - 45 od 119