NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO
I JOŠ PONEŠTO
Američki san PDF Ispis E-mail
Administrator   

Američki san

Vjesnik, Jurica  KÖRBLER

 

Barack Obama ući će u Bijelu kuću s karizmom, pompom i euforijom koja dosad nije pratila niti jednog američkog predsjednika. Mnogo ih je bilo karizmatičnih poput JFK-a ili Billa Clintona, ali Obama otvara novo poglavlje jer predstavlja povijesni iskorak ne samo za Ameriku, već za cijeli svijet.

Opširnije...
 
Hrvatska, USA, EU PDF Ispis E-mail
Administrator   

Partneri

Vjesnik, Bruno Lopandić

 

 

Partnerstvo SAD-a i Europe, kako su već najavili europski čelnici, bit će na popisu prioriteta u vanjskoj politici s obje strane Atlantika, a to je nešto u što vjeruje hrvatska vanjska politika. Postignuto partnerstvo sa SAD-om ostvareno je, dakle, temeljem dosadašnjih vjerodostojnih poteza hrvatske vlasti. Dodana vrijednost takvom partnerstvu može biti samo nastavak vjerodostojne hrvatske politike koja će trenutnu poziciju znati iskoristiti ne samo bilateralno, nego i u Bruxellesu i na East Riveru u Vijeću sigurnosti.

 

Opširnije...
 
Hrvatska i EU PDF Ispis E-mail
Administrator   

U Uniju ulazimo 2010. ili 2011. godine

Jurica Körbler, Vjesnik

 

Ovu godinu Hrvatska završava na vanjskopolitičkom planu zaista izrazito uspješno. Članica NATO-a postat će u travnju iduće godine, a krajem godine završit će i pregovore s Europskom unijom. Dva najveća strateška cilja hrvatske države bit će time zaokružena. Slobodno se može reći da ćemo time ostvariti i sve ciljeve koje smo imali i u Domovinskom ratu, jer nam je bio cilj doći do civilizirane i uljuđene europske države. Koja će biti sve što Hrvatska nije mogla biti u sklopu jugoslavenske federacije.

 

 

Opširnije...
 
Naša Hrvatska PDF Ispis E-mail
Administrator   

Bomba u lice vlasti - J. Popović

Kakvo društvo – takav kriminal - M. Ivkošić

Odraz u zrcalu: M. Jajčinović

 

  "... kako uspostaviti dobar sustav vrijednosti kad društvom vlada sustav obezvređivanja koji ohrabruje sklonosti zlima a obeshrabruje dobre namjere? Počnimo od najmoćnijeg medija, televizije. Ni na jednom nacionalnom televizijskom programu, a nije drukčije ni na lokalnima, nema doslovce niti jedne jedine emisije (osim kulinarskih) u kojima nisu posrijedi crni događaji u svijetu kad je riječ o vijestima, ubojstva i druge vrste kriminala u filmovima, pohlepa za novcem i slavom u zabavnim i sportskim emisijama, razvrat, besramno razotkrivanje vlastite intime i kretenska razina komunikacije u realityjima i “trenucima istine”... M. Ivkošić


 

Opširnije...
 
KONCERT PDF Ispis E-mail
Administrator   

 25. 10. 2008., 20:00

Preporodna dvorana palače Narodnoga doma,

Zagreb, Opatička 18

ADDIO DEL PASSATO

Ksenija Sanjković, sopran
Đorđe Kukuljica, glumac
Iva Ljubičić, glasovir

Scenarij i režija: Dubravka Obad

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 73 - 81 od 119