NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO
I JOŠ PONEŠTO
Dvorac Trakošćan PDF Ispis E-mail
Administrator   

...Od dvanaestog stoljeća kada se prvi put spominje obrambena utvrda s korijenom današnjeg naziva minjenjali su se vlasnici, koji su ujedno bili gospodari cijelog područja, da bi to pravo zadnja četiri stoljeća pripalo grofovskoj obitelji Draškovića. Impresivno djeluje slika njihova obiteljskog stabla. I mislim za sebe: i to je naša nacionalna povijest, nismo bez korjena, nismo baš svi bili bokci...


 

Galerija(link): http://www.mojsvijet.hr/galerije/trakoscan.html

Opširnije...
 
Vikend na Bledu PDF Ispis E-mail
Administrator   

...Ovaj golemi svijet, misteriozan, veličanstven, ovaj svemir pun tisuću tisuća sila, zakona, ljepota, dubina – koje li očaravajuće slike! Koje li neizmjerne i rasipne darežljivosti! Kad tako unatrag gledamo, zahvaća nas žalost što se nismo dosta divili tom prizoru, što nismo promatrali koliko zaslužuju čuda prirode, iznenađujuća bogatstva makrokozma i mikrokozma“ ... (K.Wojtyla)) Doista, najljepši prizor kojega možete zamisliti, zbog kojega je vrijedilo doći – „predvorje raja“, kako je pisao sam Prešern...I na kraju poklon: Sonetni vijenac.

 

Link (galerija): http://www.mojsvijet.hr/galerije/bled.htm 

 

  

 

 

Opširnije...
 
Banke...kamate...provizije... PDF Ispis E-mail
Administrator   

 Kako to banke zgodno rade!

 

Imamo svoju državu. Generacije su sanjale o njoj, tisuće stradale i život svoj za nju položile. Jer, država je najvažnija; ona  je tu da čuva sveukupne nacionalne interese, kao i svekoliku sigurnost i integritet svakog pojedinca, građanina. Narod bez države je „ g.... na kiši“, glasovita je misao jednog od naših državotvoraca u osvit demokracije i prvih dana današnje Lijepe naše.

Opširnije...
 
Dvorac Lužnica PDF Ispis E-mail
Administrator   

 Lužnica

 

Jeste li bili u dvorcu Lužnica? Ili, znate li uopće da takvo nešto postoji? Ako je odgovor negativan – ne znate što ste propustili. I ne može vam biti na čast. Kao ni meni do prošle subote. Ali, bolje ikad nego nikad. I sada kad sam vidio, neka ne zamjere oni koji su tu već bili, želim pozvati sve one  koji to još nisu učinili da dođu i upoznaju tu ljepotu, taj sklad, taj mir na domak Zagreba.

 

 

Lužnica galerija

 

Opširnije...
 
Od Zrinjevca do Zlatnog rata PDF Ispis E-mail
Administrator   

  Lijepa Naša


 


 

Kaže se kako slika vrijedi više nego tisuću riječi. Za to vas, dragi prijatelji, umjesto riječima i teškim temama, koje su nam, izgleda, neizbježne, želimo slikom povesti u šetnju. Najprije malo Zagrebom, koji je uvijek lijep, a u proljeće najljepši, potom gradom na obali najljepšega mora, još uvijek našega, pod glasovitim Marjanom, od kojega ljepšeg na svijetu nema; provjeriti je li sve u redu s novom rivom,  pa staviti ruku na palac velikog Grgura i zaželjeti nam svima skupa sreću, osobito onoj dvojici junaka u Haagu koji svojom žrtvom plaćaju našu slobodu; pa onda ranim jutrom sačekati izlazak sunca na Zlatnom Ratu, sjetiti se Krista na žalu i opet zamoliti pomoć prijatelja, Blaženika, koji reče: Ne bojte se...

 

  Prikaz galerije:   > Od Zagreba <

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 10 - 18 od 119