NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO
I JOŠ PONEŠTO
MOJ DAN PDF Ispis E-mail
Administrator   

Kvaliteta življenja....

  

 

Jedan talijanski časopis raspisao je natječaj za najbolji prikaz izvorne kvalitete života.  Pobijedila je priča, odnosno model jednog  čitatelja iz Genove. Prenosimo je da biste je mogli  "kopirati".  Njezin bolji dio je:

Opširnije...
 
Akademska kriza PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

Akademska kriza

 

Kršćanska inicijativa “Pro scientia“, Glas Koncila


Kriza narušenih akademskih odnosa doživjela je svoju medijsku kul­minaciju na nedavnoj tiskovnoj konferenciji u Novinar­skom domu u Zagrebu, na kojoj su sudjelovali hrvatski znanstvenici, predstavnici sindikata, građanskih udruga i brojni novinari.  U suradnji s profesorom Matkom Marušićem objavljujemo pokušaj analize osno­va nepovoljnog stanja u hrvatskoj akademskoj zajednici.

Opširnije...
 
STRANICA MOJSVIJET - ZAŠTO? PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

www.mojsvijet.hr

 

 

 

izabrane teme – izabrani autori – izabrani tekstovi,

 

tekstovi koji  informiraju,  poučavaju,  ohrabruju,

 

upućuju na  dobro, savjeti liječnika

 

 

Opširnije...
 
O SUICIDU MLADIH PDF Ispis E-mail
Administrator   

Dr. Valentina Mandarić, Epidemija besmisla (Glas Koncila)

 

Uz pojavu samoubojstava među učenicima osnovne škole i mladima

 

Najnoviji događaji de­vijantnog i autode­struktivnog ponašanja među djecom i mladi­ma izazvali su žaljenje, zabrinutost i prozvali na veću odgovomost cijelo društvo. Nema nitko pravo biti rav­nodušan i neodgovoran pred sva­kodnevnim porastom nasilja i devijantnog ponašanja koje svoje žrtve ubire među djecom i mladima.

Opširnije...
 
Mediji -sjaj ili bijeda PDF Ispis E-mail
Administrator   

Još jedan  zakašnjeli preduskrsni tekst kojega vrijedi  pročitati. Jesu li mediji  pravi odraz stvarnosti?. Ili  iskrivljene, izobličene?  Čemu sami  (smišljeno, planski?) doprinose. U kojima se sve relativizira. Istina nije važna. Ili je važna samo ako je loša, crna, zastrašujuća.  Važno je pokazati nešto što plijeni pozornost, što uzbuđuje, šokira. Pa makar bilo izmišljeno.  Važno je povećati gledanost, tiražu, profit.....  Nije važno to što izluđuje, truje, zagađuje, obmanjuje,  posebno mlade, još previše otvorene, senzibilne, bez  obrane... Nema pozitivnih primjera... Ne isplati se biti dobar....

  

Silvana Oruč Ivoš, Vjesnik     Sjaj ili bijeda (medija?,života?)

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 100 - 108 od 119