NASLOVNICA arrow OD PRIJATELJA
OD PRIJATELJA
Kad bi šutljiva većina...! PDF Ispis E-mail
Administrator   

...Ja sam bio jedan od onih koji su jednostavno mislili da su nacisti šačica budala. Tako je većina ljudi sjedila i puštala da se sve to događa. Poslije toga, prije nego što smo toga postali svjesni, oni su zavladali nama, mi smo izgubili kontrolu i došao je smak svijeta..." Poznati psihijatar objašnjava kako fanatizam pronalazi plodno tlo i ostvaruje kontrolu nad šutljivom većinom; jedan primjer promišljene taktike agresivne manjine i poznata oda laži. I još nekoliko zanimljivih priloga!

 

Opširnije...
 
Manjinska prava - ogledalo demokracije PDF Ispis E-mail
Administrator   

Odnos prema manjinama, njihova zaštita i poštivanje prava, dobar su pokazatelj dostignutog stupnja demokracije svake zemlje. Prema svim tim pokazateljima koji se mogu i objektivno verificirati, Hrvatska bi, iako joj se često predbacije upravo suprotno, mogla biti uzorom mnogim drugima, čak i zemljama s dužom demokratskom tradicijom. A evo nekoliko primjera kako se na nekim drugim prostorima gleda na to pitanje.

 

Opširnije...
 
Glazbena biblioteka PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

Fantastična kolekcija svjetskih hitova. Iz impresivnog popisa izaberite ime pjevača, kliknite na njegovo ime  i otvorit će vam se video i s desne strane kompletan tekst pjesme koju pjeva. Na toj strani, ako kliznete na donji dio vidjet ćete sve pjesme koje je taj pjevač snimio  i sve ih možete slušati i gledati! I što drugo nego: izaberite i uživajte!

 

Opširnije...
 
Zrnca mudrosti PDF Ispis E-mail
Administrator   

U ovom našem užurbanom vremenu, uhvaćeni u zamku neprekidne utrke za nekim boljim mjestom na društvenoj skali, za stvarima koje nam često nisu ni  potrebne i o kojima postajemo ovisni, lako zaboravljamo na ono najvažnije u našim životima, što nas čini nesretnima. I ovo je došlo od prijatelja kao Lijek za dušu, bila bi šteta propustiti.

Opširnije...
 
"Zlatne" godine PDF Ispis E-mail
Administrator   

Ne bih znao zašto se godine iznad 65. zovu "zlatne" (možda za to jer ih je preostalo tako malo), ali kakve bile da bile, ne možemo iz svoje kože. Pa ako to, možda, prije i nismo znali, pokušajmo to što preostaje malo mudrije trošiti. Evo savjeta koje šalju prijatelji, mislim da se nema što dodati. Pročitajte!

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 9 od 36