NASLOVNICA arrow OD PRIJATELJA
OD PRIJATELJA
Hrvati koji su mijenjali svijet PDF Ispis E-mail
Administrator   

Za koji mjesec dana Hrvatska će biti članica EU. Znamo kako su tekli pregovori o ulasku, što smo sve morali prihvatiti i čega se sve odreći. Ali, tko nam je kriv za to? Nitko nas nije prisiljavao, uvijek smo imali mogućnost izbora. Mi smo, odnosno naši predstavnici,  pristajali na sve što se tražilo, na pritiske, zahtjeve, ucjene. Nažalost, nismo bili dorasli teško stečenoj slobodi i samostalnosti, koje su nam se ukazale nakon toliko vjekova i za koje su mnogi položili svoje živote....

 

Opširnije...
 
Slika Hrvatske - kroz Četvrti modul PDF Ispis E-mail
Administrator   

Spolno/rodna ravnopravnost i spolno odgovornost ili tzv. spolni odgoj 

Iako je naše načelno opredjeljenje zaobilaziti teške teme, jer takvih je previše i u medijima i u životu, ponekada se od njih ne možemo niti smijemo distancirati. Jedna od takvih je i ova o zdravstvenom odgoju, konkretnije o spornom  četvrtom modulu.

 

Opširnije...
 
Korizma je PDF Ispis E-mail
Administrator   

Korizma je. Vrijeme je to kada se kao kršćani pokušavamo malo „srediti“, biti bolji i pripraviti se za proslavu Uskrsa, našeg najvećeg blagdana. Svatko to čini na svoj način, netko odričući se čokolade, netko cigareta, drugi alkohola ili nekog drugog sitnog zadovoljstva; ponekada i natječući se tko će se više „žrtvovati“, zaboravljajući pri tome da nije smisao u zdravstvenoj kozmetici nego u tome da se bar malo oslobodimo pretjerane navezanosti na tjelesno i materijalno, a otvorimo duhovnoj strani našeg bića, u duhovnoj pripravi.

 

Opširnije...
 
Za oči i dušu PDF Ispis E-mail
Administrator   

  

 Morske orgulje (Sea organ) - arhitekt Nikola Bašić (Zadar, Nova obala)

 

Dragi prijetelji, evo nas opet pred zanimljivim putovanjima za koja ste vi zaslužni; mi smo samo posložili vaše priloge. I ako nemate ništa bolje, možemo krenuti. Kamo i kuda - izbor nije  lak: na najljepše more na svijetu ili kroz pitomo Zagorje, uspeti se na hercegovačke Alpe ili pogledati Zemlju iz svemirske perspektive, ući u Sikstinsku kapelu i zaviriti kroz vrata raja ili biti u društvu Moneta i Shakespear – a,  ili...ma svejedno, važno je putovati. Pa makar samo u mašti.

 

Opširnije...
 
Apel: Mediji - otrov ili lijek? PDF Ispis E-mail
Administrator   

...Mediji gaze ljudsko dostojanstvo, mediji su  iznad društva mediji  ne polažu nikomu račune osim profitu i nevidljivim centrima moći, mediji manipuliraju poluistinama, mediji potkopavao interese  hrvatske države, mediji se služe s poluinformacijama i dezinformacijama...

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 19 - 27 od 33