NASLOVNICA arrow OD PRIJATELJA
OD PRIJATELJA
Flaširana voda je hormonski aktivna PDF Ispis E-mail
Administrator   

...Njemački znanstvenici pretragom vode u plastičnim bocama detektirali su 25 tisuća različitih vrsta kemikalija! To je kemijski arsenal kojem su svakodnevno izloženi ljudi koji redovito piju flaširanu vodu. Od ukupnoga broja prisutnih kemikalija u jednoj jedinoj plastičnoj boci vode, njih je oko tisuću hormonski aktivno. Najveća je hormonska aktivnost izmjerena u aromatiziranim vodama s dodanim okusima. Kemikalije koje mijenjaju hormonsku ravnotežu nazivaju se endokrinim disruptorima. Nihova konačna posljedica su spolni poremećaji, alergije, poremećaji u metabolizmu i razvoju,  pa je stoga najvažnije izloženost djece tim hormonskim otrovima... Cijeli članak uglednoga profesora s Farmaceutskoga fakulteta  u Zagrebu Valerija Vrčeka,  kao i niz drugih o sličnim temama  možete naći na stranicama Glasa Koncila preko poveznice:

http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=26312

Opširnije...
 
Kako divan je ovaj naš svijet PDF Ispis E-mail
Administrator   

Poštovani prijatelji, ovo je još jedna serija vaših priloga koji otkrivaju ljepote našeg planeta Zemlje i slave djela čovjekovih ruku, uma i duha, koja je teško zamisliti bez intervencije transcendentnog koje prožima sve i upravlja svime. Ako slika kaže više od tusuću riječi onda ćete ovdje naći cijele romane. 

 

Opširnije...
 
Za dušu i srce PDF Ispis E-mail
Administrator   
 
Goran Milić: Tajna našeg (ne)uspjeha PDF Ispis E-mail
Administrator   

Od mudrog G.M uvijek smo mogli nešto pametno čuti i naučiti, i prava je šteta što ga više nema u našim medijima. Sigurno će vas zaintrigirati i ovo njegovo razmišljanje o mogućim uzrocima neefikasnosti našeg društva u odnosu na neka zapadna poput švicarskog, danskog ili norveškog.

 

Opširnije...
 
N. Raspudić: Hercegovac PDF Ispis E-mail
Administrator   

Ovo je još jedan briljantan tekst N. Raspudića, jednog od vodećeih hrvatskih intelektualaca o predrasudama koje se vežu za Hercegovinu i Hercegovce. Tekst smo dobili od prijatelja putem maila, nismo tražili dopuštenje autora za objavu na stranici, ali se toplo nadamo da on ne bi imao ništa protiv, jer nam je namjera kao i njegova - da barem malo doprinesemo uklanjanju takvih predrasuda i stereotipa.

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 10 - 18 od 33