KONCERT PDF Ispis E-mail
Administrator   

 25. 10. 2008., 20:00

Preporodna dvorana palače Narodnoga doma,

Zagreb, Opatička 18

ADDIO DEL PASSATO

Ksenija Sanjković, sopran
Đorđe Kukuljica, glumac
Iva Ljubičić, glasovir

Scenarij i režija: Dubravka Obad

 

I. Vojnović: "Dubrovačka trilogija", odlomci iz "Allons enfants"
L. van Beethoven: Sonata u A-duru, op. 101
                       Allegretto ma non troppo, I. stavak
G. Verdi: "Tacea la notte placida", kavatina Leonore iz opere "Trubadur"
A. Boito: "L'altra notte", arija Margherite iz opere Mefistofele
R. Schumann: Bečki karneval, op.26
                      Allegro, I. stavak
G. Puccini: "In quelle trine morbide", arija Manon iz opere "Manon Lescaut"
F. Chopin: Valse brillante u As-duru, op. 34 br. 1
G. Verdi: "Addio del passato", arija Violette iz opere "Traviata"
G. Verdi: "Non pianger, mia compagna", romanca Elisabette iz opere "Don Carlos"
 

Ksenija Sanjković, rođena u Zagrebu, diplomirala je matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i pjevanje u klasi prof. Ljiljane Molnar Talajić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Na istoj akademiji upisala je usavršavanje u klasi prof. Nevena Belamarića, koje je ove godine nastavila kod prof. Miljenke Grđan. Još tijekom studija nastupala je na brojnim koncertima u Hrvatskoj izvodeći operne arije kao i sakralna djela te Lied. Od 1993. do 2003. bila je članica Oratorijskog zbora Crkve sv. Marka "Cantores Sancti Marci" s kojim je kasnije nastupala i kao solistica na Festivalu sv. Marka. Godine 2006. ostvarila je ulogu Anne u monooperi "Devnik Anne Frank" Grigorija Frida. 

 

Đorđe Kukuljica, rođen je u Beogradu 1973 .godine. Osnovnu i srednju školu te prvu godinu glume završio je u rodnom gradu. Za vrijeme studija nastupa u predstavi  "Vreme čuda" Borislava Pekića, u režiji gđe. Vojdović.
Godine 1992. s obitelji seli u Zagreb, gdje 1993. upisuje prvu godinu glume na Akademiji dramske umjetnosti u klasi prof. Neve Rošić. Godine 1995. u GDK Gavella igra ulogu Piera u predstavi "Dundo Maroje", u režiji Krešimira Dolenčića te od listopada iste godine postaje stipendist tog kazališta.
Sljedeća uloga u GDK Gavelli bila je Kačkarjov u predstavi "Ženidba" N. V. Gogolja, u režiji Bobe Jelčića, koju zbog prometne nesreće nije odigrao. U svibnju 1997. učestvuje u predstavi "Mizantrop" J. B. Molliera, u režiji Petra Večeka, igrajući ulogu Markiza Clitandrea. Slijedi "Zimska priča" W. Shakespeara u režiji Davida Farra, "Od jutra do ponoći" Kaisera ,u režiji Borne Baletića, "Kultura u predgrađu" Roberta Perišića, u režiji Milana Živkovića i radionica scenskog govora Dubravke Obad "Razgovor o stablima". U GDK Gavella sudjeluje i monodramom M. Krleže "Hrvatski Bog Mars" s kojom je diplomirao na ADU u Zagrebu kod prof. Zlatka Crnkovića. Slijede "Ospice" I. Vidića, u režiji Krešimira Dolenčića i "Zoološka priča" E. Albya, u režiji Slavka Brankova.
Gostovao je na Ljetnim igrama u predstavi "Dundo Maroje" M. Držića, u režiji Ivice Kunčevića; u Teatru Ulysses u predstavi P. Weissa "Marat Sade", u režiji Lenke Udovički te u HNK u Osijeku u predstavi "Nasrtaji na njen život" u režiji Nenni Delmestre. 

 

Iva Ljubičić, Zagrepčanka, rođena u Splitu (1985.). Nakon prvog susreta s klavirom u Glazbenoj školi Blagoja Berse u sedmoj godini, uslijedile su godine sviranja, vježbanja i nastupanja. Bilo je i natjecanja, pa i nagrada: 1995. na državnom natjecanju komornih sastava - 1. nagrada; 1996. na natjecanju Etide i skale -  2. nagrada  i nagrada  za najbolje izvedenu etidu; 1997. na državnom natjecanju - 2. nagrada.  Godine 2000. na natjecanju mladih pijanista "Zlatko Grgošević" - 1. nagrada i posebna nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja. Godine 2004. na državnom natjecanju komornih sastava u Zadru, u kategoriji glasovirskih dua, 1. mjesto.koncert_3.jpg
Nakon diplome 2007. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, nastavila je studij umjetničkog usavršavanja na istoj instituciji u klasi prof. Pavice Gvozdić.
Novootkrivena ljubav je pedagogija -  prošlu školsku godinu provela je radeći u GŠ Pavla Markovca kao prof. klavira, a stara ljubav - suradnja s drugim mladim glazbenicima - i dalje traje. Najviše o njoj govore nekoliko humanitarnih koncerata koje je sama inicirala, a koji su okupili brojne sjajne mlade glazbenike kao što su: gitaristi Petrit Ceku i Pedro R. Rodrigues, pjevačice Josipa Lončar i Gorana Biondić, violinist Ivan Zovko, tamburaš Juraj Slipac, saksofonist Goran Jurković, pijanist Ivan Batoš, vokalni ansambl Samoborke s Bojanom Pogrmilovićem i drugi.

 
« Prethodna   Sljedeća »