Moj svijet - osvrt na 2008. PDF Ispis E-mail
Administrator   
 

Svijet se nije puno promijenio zbog činjenice da je postojao i Moj svijet. Ali  taj Moj svijet  je  postojao, postoji i dalje  i zahvaljujući njemu, otvarani su makar maleni putevi Dobra, i zar to nije više nego da nije postojao.

 

Na njegovu bankovnom računu ostala je zabilježena  skromna  dinamika, isključivo u korist najpotrebnijih (pogledajte na stranici), kojima je to, ako ništa drugo,  moglo biti  psihološka potpora. A, zar i to nije više nego ništa?

 

Web stranica ide dalje, broj posjeta raste sve više, a o sadržajima sudite sami. Provjereno da se otvara i izvan granica naše države. Pa i u prekooceanskim zemljama. Pa i to je bolje nego ništa. Uostalom, i sami možete, ako želite, sudjelovati u njenom kreiranju.

 

Na kraju godine Božićni koncert u korist Dječjeg doma u Nazorovoj. U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu (pogledajte detalje na našoj stranici). Uspješno. Dvorana puna, mladi glazbenici nadahnuti, publika oduševljena. Sat i pol prekrasne klasične glazbe. Nakon koncerta kratko druženje i čestitanje.

 

Još jednom se pokazalo da klasična glazba nije samo za uski sloj koncertne publike, nego da ona, kada se poslože svi uvjeti kako treba,  osvaja  sve ljude, neovisno o njihovom obrazovnom i kulturološkom profilu, navikama i preferencijama. Ali, to je  onaj malo teži put, koji zahtjeva  više rada, više reda,  više strpljenja, više samokontrole, put koji ne dopušta  podilaženje nižim porivima  i za to  ne može  bez  sustavne društvene skrbi   potpore.

 

Nažalost, čini se, da toga nema dovoljno.  I za to je  uspjeh sama činjenica da je ovakav koncert uopće realiziran. Na sreću, uvijek  se nađe plemenitih ljudi koji su spremni poduprijeti ovakve projekte. Ovoga puta je to bila tvrtka Agroproteinka dd., kojoj još jednom hvala i priznanje.

 

Moj svijet ide dalje. Čitajte nas, pišite...

 

Sretna vam Nova 2009.  godina.

 

Ur.

 

 
« Prethodna   Sljedeća »