NASLOVNICA arrow U POTRAZI arrow Duhovne misli
Duhovne misli PDF Ispis E-mail
Administrator   

Nova  knjiga knjiga Benedikta XVI.  – „Duhovne misli“

Jelena Hrgović, izvršna urednica
 

 

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 19. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Benedikta XVI. „Duhovne misli“. Riječ je o 21. naslovu tog autora u izdanju Verbuma, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

U knjizi „Duhovne misli“ sabrane su neke duhovne misli iz prve godine pontifikata Benedikta XVI., a najčešće teme ove antologije su vjera u Boga, središnje mjesto Isusa u čovjekovu životu, ljubav koja nam je dana i koju čovjek mora pretvoriti u sebedarje te trpljenje, svetost, vjerski odgoj odraslih, a prije svega mladih, život, obitelj, mir, sloboda i sreća…

Osim dubokim teološkim značenjem ove misli zrače i izvanrednom duhovnom snagom i, kada je riječ o presudnim i ključnim temama ljudskog iskustva, izravno i neposredno dopiru do srca i duše onoga koji ih čita i sluša. U svakome tko ih čita rađaju novo gledište zahvaljujući kojem se novim očima gleda na svoju vjeru, Sveto pismo, sadašnjost i, općenito uzevši, pristupa se onom bitnom u vlastitom životu vodeći se primjerom.

I ove „Duhovne misli“ pokazatelj su brige i pažnje koju Papa posvećuje pitanjima i problemima današnjeg čovjeka, pri čemu svaki put kada mu se za to pruži prigoda neumorno potiče i podsjeća na ono temeljno u životu, a to je susret s Kristovom osobom koji "životu daje novi obzor".

Sve to čini ovu knjižicu vrijednim štivom za svakoga tko je uzme u ruke.

 

 

 

________________________________
Jelena Hrgović,
Izvršna urednica
tel. 021/340 267
Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

  
« Prethodna   Sljedeća »