NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO arrow Moj svijet - Osvrt na 2009.
Moj svijet - Osvrt na 2009. PDF Ispis E-mail
Administrator   

Dragi prijatelji,

Već  je treća godina kako se u mnoštvu  udruga pojavio i Moj svijet. Uz proklamirane ciljeve kao što su nastojanja za afirmaciju dobrog i estetskog u našoj stvarnosti, zalaganje za kulturu i umjetnost,  za solidarnost sa slabijima, za unapređenje kvalitete života, što se i nama samima činilo poprilično utopijski, za divno čudo,  nismo ostali samo na riječima.

 

Netko će reći to je sitnica, beznačajno, kap u moru, jednako kao ništa, ali mi ipak mislimo: bolje i to nego ništa. Kad bi svi učinili ono što možemo svijet bi već drugačije izgledao.  O tome što je rađeno možete pogledati na stranicama Mog svijeta.

 

Jesmo li mogli više? Sigurno da, uvijek se može i više i bolje, i  nadamo se  da ćemo to, uz malo jače zalaganje svih  nas, pokazati već u ovoj godini. Dragi prijatelji, naglašavam riječ zalaganje. Naime, bez djelovanja, bez pokušaja, bez aktivnog zalaganja za nešto, ništa se neće promijeniti. Uzalud naša zdvajanja, ljutnja i briga zbog ovoga i onoga, uzalud naše suze zbog nevolja drugih oko sebe, ako nešto osobno i konkretno ne poduzmemo. Pa makar nam se to činilo malim i nevažnim. 

 

A da bismo  u ostvarenju ovih naših „snova“ bili uspješniji neophodna je barem minimalna  koordinacija, zbog čega pozivam sve one koji to nisu učinili a žele, da nađu malo vremena i  da  pošalju ispunjenu pristupnicu,  kao članovi ili kao prijatelji. Isto tako moglo bi se reći da do sada nismo  u dovoljnoj mjeri koristili mogućnosti koje nam nudi naša Stranica za iznošenje svojih razmišljanja, prijedloga,  ideja, ili kritika  (nije dobro ako nema konstruktivne kritike), za pokretanje akcija, traženje rješenja  isl. I, eto, poziv je upućen svima, svi ste dobro došli, prostor je vaš.

 

Upućujemo vas na naše tekstove: O nama i skrećem pozornost na male dopune, koje su unešene zbog toga jer su odraz iskustva i prakse  u proteklom razdoblju. Ako i vi imate svoje prijedloge  samo pišite. I kao dodatak ovom obraćanju na početku 2010. god. evo  na Naslovnici par ranijih prigodnih tekstova.

 

 

Sretna i uspješna nova godina.. 

 


Ur.

 

 
« Prethodna   Sljedeća »