NASLOVNICA
Moj Svijet - vaš svijet PDF Ispis E-mail
Administrator   

MojSvijet.hr - vaša stranica

 

Poštovani prijatelji,

Vjerojatno ste zapazili male promjene koje su napravljene na Stranici posljednjih dana. Ipak, u biti, kao što ćete i sami vidjeti, sve ostaje isto. Malo su jasnije postavljeni ciljevi i sadržaji. Kako je istaknuto na naslovnici, MojSvijet.hr će i dalje donositi „ birane teme, tekstove, autore...“ i sve ono što mislimo da bi moglo biti vrijedno, a što se u ovoj našoj svakodnevnoj  žurbi lako propusti.

 

Sjećanje...

 

Samo kratko podsjećanje: stranica MojSvijet.hr pokrenuta je u rujnu 2007. godine kao platforma istoimene udruge „za povezivanje ljudi dobre volje, orjentiranih  prema dobru“, ali je ubrzo prerasla zahtjeve i potrebe udruge, nastavljajući automno funkcioniranje u istom smjeru i s istim ciljevima, kao portal sa sve većim brojem suradnika, prijatelja i posjetitelja.


Programska i sadržajna orjentacija portala ostaje nepromijenjena i ostvarivat će se kroz pet kategorija ili rubrika koje su istaknute na naslovnici: Kultura, Zdravlje, U potrazi, Ogledi, I još ponešto, dok su Glazbene staze navedene kao posebna kategorija.

 

Kao što se vidi, tematika iz područja Kulture, ne slučajno, stavljena je na prvo mjesto, a odmah potom Zdravlje. Rubrika U potrazi bit će prostor za otkrivanje zaboravljenih, skrivenih i teško dostupnih zrnaca mudrosti i iskrica ljudskog genija od početaka povijesti do danšnjih dana, dok će Ogledi biti prilika za vlastite pokušaje, prije svega vaše. I posljednja kategorija I još ponešto, što se iz samog naziva predmnijeva, bit će prostor za slobodnu obradu tema bez ikakvih ograničenja.

 

Vrijednosna orjentacija također ostaje nepromijenjena: poticati na dobro, nastojati oko reafirmacije provjerenih vrijednosti, kao što su obitelj, domovina, vjera, sloboda, solidarnost,  prijateljstvo, čast, poštenje, nesebičnost itd.  danas na neki  tajanstven način nasilno  potisnutih i obezvrijeđenih relativiziranjem svega i svačega, pa i njih, čije se i samo spominjanje smatra krajnje nazadnim, osim u predizborne svrhe, kao zgodnom materijom za manipulaciju.

 

Dragi prijatelji, vi koji  prepoznajete sebe u ovakvim promišljanjima i traženjima, uvijek ste dobro došli na stranice MojSvijet.hr. Pozivamo vas na aktivno učešće, na djelovanje. Jer, samo po sebi nikada se ništa neće događati. A ako ne pokušamo nešto, nemamo se pravo ni žaliti. Uključite se, pišite, iznesite vaše ideje i prijedloge, Moj svijet je vaš. Dobro došli.

 

Vaš urednik

 

 
Sljedeća »