NASLOVNICA arrow GLAZBENE STAZE arrow Poziv na koncert: Night in Paris
Poziv na koncert: Night in Paris PDF Ispis E-mail
Administrator   
Glazbene staze: Night in Paris

Četvrtak, 24. ožujka 2011. u 20 h

Zagreb, Mala dvorana Vatroslav Lisinski
 

Zamislite Pariz u predvečerje, njegove ulice, kejove, mostove, beskrajna  svjetla, i nebo nad njime...I sebe u šetnji s dragom osobom. Ako baš ne ide, a željeli biste, pustite u četvrtak navečer lagani korak do Lisinskog. I onda se prepustite  Glazbenim stazama koje će vas odvesti u magičnu parišku noć...

 
 

 

U glazbeno-poetsku avanturu inspiriranu francuskom glazbom i poezijom, uz djela Fauréa, Chaussona, Kosme, Satie-a i Tiersena i  stihove Préverta, odvest će vas ansambl Con Fusia, sopranistica Vedrana Zrnić, glumac Sven Madžarević, zbor Capella juris s dirigentom Juricom Petrom Petračem, i sve to uz izložbu radova Petra Popijača, studenta Likovne akademije u Zagrebu
 



Organizator: Udruga Moj svijet.
Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport

Cijena ulaznice: 50 kn.
Za učenike, studente i umirovljenike 50 posto popusta.

Ulaznice dostupne i u online prodaji: http://www.lisinski.hr/priredba.asp?b=21663


IZVOĐAČI:
Ansambl Con Fusia
Vedrana Zrnić, sopran
Zbor Capella juris, dirigent Jurica Petar Petrač

Posebni gosti:
Sven Madžarević, glumac
Petar Popijač, student kiparstva ALU


PROGRAM:
Gabriel Fauré: Klavirski kvintet u d-molu, op. 89 br. 1
Ernest Chausson: Chanson perpétuelle, op. 37, za sopran i klavirski kvintet

Gabriel Fauré: Madrigal, op. 35
Claude Debussy: Dieu! qu'il la fait bon regarder (1898)
Maurice Ravel: Nicolette
Francis Poulenc: Pilons l'orge, za mješoviti zbor

****

Joseph Kosma: Uglazbljeni stihovi Jacques Préverta za sopran, klavir i glumca
Camille Saint-Saëns: Introdukcija i Rondo capriccioso, op. 28, za violinu i klavir
Yann Tiersen: Glazbeni ulomci iz filma Amelie, za klavirski kvintet
Comptine d'été no. 1-3
Erik Satie: La Diva de l'Empire za sopran i klavirski kvintet


O IZVOĐAČIMA:

Vedrana Zrnić
studentica je završne godine studija solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vlatke Oršanić. Od 1995. godine članica je i solistica Mješovitog pjevačkog zbora INA. Pet godina pjevala je u klapi Cesarice. S oba ansambla održala je mnogobrojne nastupe u zemlji i inozemstvu (Slovenija, Austrija, Italija, Francuska, Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska, Kanada i dr.), među kojima niz solističkih, te često u suradnji s amaterskim i profesionalnim instrumentalnim ansamblima. Surađivala je s Hrvatskim komornim orkestrom i Zagrebačkom filharmonijom. Sa svim navedenim ansamblima snimila je nekoliko nosača zvuka. Tijekom proteklih pet godina u suradnji s baritonom Bojanom Pogrmilovićem te pijanisticom Lanom Bradić osmislila je i održala niz koncerata vrlo raznolikih programa u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađivala je s dirigentom Mladenom Tarbukom: u izvedbi ciklusa pjesama R. Wagnera „Wesendonck Lieder“, te kao Druga Dama u operi „Čarobna frula“ W. A. Mozarta. Usavršavala se na seminarima renomiranih profesora pjevanja: Marvin Keenze, Gerhard Zeller, Norma Enns, Ank Reinders. Suradnica je Zbora Hrvatske radio televizije.

Capella juris
, pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu, svoj je glazbeni put započeo u svibnju 2006. godine na inicijativu prof. Wolfganga Ruscha i prof.dr.sc. Ive Josipovića. Zbor se sastoji od četrdesetak članova, studenata i prijatelja Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U svoje četiri godine postojanja Zbor je održao osam samostalnih koncerata u Zagrebu i Varaždinu, tridesetak „gaža“ i četiri natjecanja osvojivši razne nagrade (Zagreb 2008. – brončana plaketa; Ohrid, Makedonija 2009. – brončana plaketa; Zagreb 2010. – srebrna plaketa; Prag 2010.- srebrna plaketa) od kojih se ističe posebna nagradu žirija za najbolju izvedbu suvremene kompozicije u Pragu 2010. godine (I.Kuljerić: Crn Bel). Capella juris njeguje repertoar od renesansnih madrigala do suvremene, narodne glazbe, domaćih i stranih autora. Od 2008. godine zbor vodi prof. Jurica Petar Petrač.


Jurica Petar Petrač, prof. (Zagreb, 1985.) diplomirao je glazbenu teoriju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u veljači 2009. godine. Istovremeno upisuje i studij povijesti umjetnosti te etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je na trećoj godini studija. Sa 17 godina osniva i Mješoviti pjevački zbor ''Capella miércoles'', koji vodi već 7 godina i djeluje u crkvi sv. Kvirina na Pantovčaku. Od 2008. godine, nakon prvobitnog pjevačkog sudjelovanja, postaje glazbeni voditelj zbora ''Capella juris'', a od 2011. glazbeni voditelj oratorijskog zbora crkve sv. Marka u Zagrebu, ''Cantores Santi Marci''. Trenutno predaje glazbene teoretske predmete u GŠ Blagoja Berse u Zagrebu.

Stalni ansambl Ciklusa Glazbene staze:
Ansambl Con Fusia:
Ivan Zovko, violina       
Marija Šverko, violina
Mislav Pap, viola
Nikolina Tičinović, violončelo
Iva Ljubičić, klavir

Ansambl Con Fusia čine pet mladih akademskih glazbenika koji su se udružili 2008. godine, a Ciklus Glazbene staze pokrenuli 2009. godine. Okupili su se sa željom da stvore nešto novo, lijepo i drugačije. Njihovi koncerti inspirirani su različitošću, spajenjem raznih stilova u glazbi i povezivanjem svih umjetnosti, s osnovnim ciljem istraživanja glazbenih prostranstava i novih mogućnosti izražavanja te mijenjanja ustaljene slike "klasičnog koncerta". Svaki koncert je posebno osmišljen, povezan u jednu temu kroz raznovrsna djela čime se želi zainteresirati slušatelja i stvoriti jednu sliku iz mnoštva manjih komadića. Njihovi različiti temperamenti, osobnosti i ukusi čine ih ponekad malo konfuznima, ali zbog iznimne želje i radosti zajedničkog muziciranja te entuzijazma koji dijele oni su u konačnici ipak prava fuzija.

Petar Popijač (Varaždin, 1988.) student je četvrte godine kiparskog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Tijekom studija sudjelovao je na brojnim grupnim izložbama, likovnim radionicama i kolonijama, a 2010. ostvario je i prvu samostalnu izložbu „Petar Popijač – radovi s akademije“ u Galeriji umjetnina Zabok. 2008. godine za uspjehe je nagrađen stipendijom Sveučilišta u Zagrebu. Za svoja djela kaže:
„Nastojim da moja djela upućuju na optimizam, da zrače životnošću i inspiracijskim zanosom te umjetničkom dojmljivošću... Važno mi je da kod mojih radova bude naglašena duhovnost, poetičnost života, određena težnja prema idealnom.“
 

 
« Prethodna   Sljedeća »