NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO arrow Nakon koncerta
Nakon koncerta PDF Ispis E-mail
Administrator   

Udruga  www.mojsvijet.hr  Zagreb

 

 

Dobrotvorni

Božićni  koncert

u korist

Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj

 

 
   


  


Ponedjeljak, 17. 12. 2007. god. u 20 h

Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb

 

Samoborke
Image here:Samoborke

 

 

 

Božićni koncert u Mimari,  u organizaciji udruge /kluba Moj svijet  je već iza nas.  Prva akcija  Kluba. U potpunosti uspjela. U  gotovo  do  posljednjeg mjesta ispunjenoj povjesnoj dvorani Muzeja Mimara,  na čijim zidovima vise neprocijenjva umjetnička djela, među gledateljima je bilo  dvadesetak štićenika Dječjeg doma u Nazorovoj sa svojom ravnateljicom  dr. Jasnom Kelavom Ćurković.  Svi izvođači na razini  svoje reputacije. Gledatelji nisu krili oduševljenje, niti štedjeli  svoje dlanove.  Jednom riječju  - očekivano lijepa večer.  Kao što ju je Sanja i najavila.... Evo njena teksta.

 

 

 

 

 

  Pozdrav  (Sanja  Stojsavljević)

 

Tko smo zapravo mi ?

 

Iz kamena će rasti

Nebo

Kao što sad

raste tišina

Bit ćemo

U zagrljaju mjesečine

Kad prolaznici

Sjednu na kamen

I kažu

Tko smo

Zapravo mi ... 

 

                               Virgilije Nevjestić

 

 

 

Sa svima  se nama  život  ponekada  poigra. Kao s igračkama. Ponekad i surovo.   S nekima na samom početku.... I prije nego što  postanu i svjesni sebe....svoga postojanja.....  U našem gradu  ima jedna kuća.... u kojoj žive  djeca s kojima se život tako poigrao..  To je  Dječji dom u Nazorovoj 49..... U  tom domu,....  ta su  djeca  našla zamjenu za svoj pravi .....  roditeljski dom.  

 

Dobri ljudi koji tu rade.... trude se koliko je moguće  više, da  djeci  doista bude onako kao što bi to bilo u  njihovu pravom roditeljskom domu..... Društvo , naravno, čini  onošto treba, ali to nikada nije posve dovoljno. Svaka  pomoć  je uvijek    dobro došla, a najviše..... solidarnost,.... razumijevanje,.... ljubav..... Pogotovo u ovim danima Adventa,.... iščekivanja božićnih blagdana.

 

Večeras ćemo biti u mislima, ...u duhu,   s njima.  Oni malo odrasliji .... večeras  su s nama. ....Sa svojom ravnateljicom  dr. Jasnom  Kelavom   Ćurković   Želimo im  dobrodošlicu.... i neka se  ugodno osjećaju. (Možda pozdrav, aplauz)

 

Ovaj koncert  je organiziran u  njihovu korist.   Učinila je to udruga „Moj svijet“. Recimo o njoj samo to da se radi o mladoj udruzi,...  kojoj je jedina svrha,... cilj i misija.... djelovati na putu dobra. I  da će  još  biti ovakvih i sličnih aktivnosti..

 

Nije vas bilo teško dovesti..... Dovoljan je bio samo poziv, ....prijedlog. Svi  ste se rado  odazvali....svi vi, ...  umjetnici....sponzori... Ostvareno je   ono najbolje i najljepše...povezanost  onih kojima treba pomoć...,  sa onima koji  to  znaju i ...onih koji mogu. Tako jednostavna formula  po kojoj su svi dobitnici. Spomenimo od sponzora Agroproteinku,  Begamont,  Sunce osiguranje,   Šted banku, Crotel gradnju  iz Zagreba  i TSH iz  Križevaca.  U ime  organizatora - udruge Moj svijet, u ime djece iz Doma u Nazorovoj...... svima   veliko hvala.  

 

I eto,.....  ako nam se ponekad i  čini da ovaj naš svijet nije najbolje izabrano mjesto,  ... da je previše tužnih i ružnih stvari, .... večeras...ovdje... to nije tako.... Večeras ovdje stanuje dobrota, ...ljepota....ljubav,....  ona  naša bolja strana.

 

I neću vam više krasti vrijeme. Prepuštam vas  glazbi i glazbenicima.

 
« Prethodna   Sljedeća »