NASLOVNICA arrow GLAZBENE STAZE arrow Glazbene staze: Noć u španjolskim vrtovima
Glazbene staze: Noć u španjolskim vrtovima PDF Ispis E-mail
Administrator   

Ciklus Glazbene staze:

Noć u španjolskim vrtovima


Novska, Glazbena škola u Novskoj, srijeda 16.svibnja 2012. u 19,30 sati
Zagreb
, KDVL V. Lisinski - Mala dvorana, subota 26. svibnja 2012. u 20 sati
Rijeka
, Dvorana Filodrammatica, nedjelja 3. lipnja 2012. u 20 sati

 

 

Program:
G. Bizet/ arr. L. V. Saar: Melodije iz Carmen, za flautu, violinu, obou, violončelo i klavir
Tomás Bretón: Četiri španjolska komada, za violinu, violončelo i klavir
Ivana Kovač: Narraciones (praizvedba), za klavir, flautu, obou, klarinet, violinu i violončelo  
Alexander Rosenblatt: Fantazija na temu iz opere Carmen (G. Bizet), za klarinet i klavir
Manuel De Falla: Koncert za klavir, flautu, obou, klarinet, violinu i violončelo

Izvodi
ansambl Glazbene staze:
Iva Ljubičić, klavir
Đana Kahriman, violina
Nikolina Tičinović, violončelo
Eda Rimanić, flauta
Ida Szekeres, oboa
Mihael Paar, klarinet

O članovim Ansambla:


Iva Ljubičić (Split, 1985) diplomirala je klavir 2007. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Pavice Gvozdić. Tijekom školovanja osvojila je brojne visoke nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima pijanista. Bila je stipendistica Grada Zagreba u periodu od 2000. - 2006. Ostvarila je nastupe diljem Hrvatske i u inozemstvu. Predstavila se u nekoliko navrata u ciklusima Virtuoso i Mladi za mlade kao i u nekoliko televizijskih emisija. 2011. godine održala je solistički koncert u sklopu Tribine Darko Lukić u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Osim što nastupa solistički, bavi se i komornim muziciranjem, surađuje s brojnim mladim glazbenicima i dramskim umjetnicima. Voditeljica je Ciklusa Glazbene staze.


Nikolina Tičinović (Zagreb, 1980) magistrirala je violončelo 2007. na Sveučilištu "Mozarteum" u Salzburgu u klasi prof. Dankwarth Gahl. Tijekom školovanja ostvarila je niz zapaženih nastupa među kojima se ističu dva solistička s orkestrima "Symphonisches Ensemble München" 2003. godine i "Orchesterprojekt 04" 2004. godine. Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga G. Neiva-Tavarresa, L. Schönfeld, N. Ruževića i M. Hornsteina. Svirala je s orkestrima Junge Philharmonie Salzburg, Junge Philharmonie Wien, Symphonietta da Camera, Orchesterprojekt 04, Orkestar Alpe-Adria. Aktivno nastupa kao solist te kao član komornih sastava diljem Hrvatske. Trenutno radi kao profesor violončela u Glazbenom učilištu "Elly Bašić" u Zagrebu te kao profesor komorne glazbe u GŠ "Ferdo Livadić" u Samoboru.

 
Klarinetist Mihael Paar uspio se unazad nekoliko godina svrstati u red najperspektivnijih hrvatskih klarinetista. Njegova jedinstvena upotreba posebnih izvođačkih tehnika donijela mu je nekoliko uzastopnih pobjeda u konkurenciji jakih međunarodnih natjecanja iza kojih su uslijedili pozivi i gostovanja u domovini i inozemstvu. Mihael Paar danas se potvrđuje kao svestrana umjetnička ličnost čiji jasno profilirani muzički credo osvaja nepodijeljene simpatije publike i kritike. Diplomant MA u Zagrebu, specijalizirao je njemačku školu klarineta na čuvenom salzburškom Mozarteumu te magistrirao na istoj ustanovi summa cum laude.

Đana Kahriman
(Dubrovnik, 1989.) diplomirala je violinu 2011. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesora Leonida Sorokowa, kod kojeg je trenutno na umjetničkom usavršavanju. Laureatkinja je brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja. Više puta nastupala je uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Sarajevske filharmonije, Zagrebačke filharmonije, Kaunaške filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a, Zagrebačkih solista, Varaždinskog komornog orkestra, Zadarskog komornog orkestra, Orkestra hrvatske vojske, Gradske glazbe Dubrovnik, u zemlji i inozemstvu (Austrija, Italija, Liechtenstein, Poljska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Litva, Kazahstan, SAD, Njemačka, Japan). Od nastupa se izdvajaju: Senjske glazbene večeri, Glazbene večeri u Sv.Donatu, Samoborska glazbena jesen, Muzički bienale, Festival hrvatske glazbe u Beču, Festival mladih glazbenika u Litvi, Memorijal Franjo Krežma, Musica Eterna, Glazbena scena Amadeo, Epidaurus festival, Glazbena tribina u Puli, Dani hrvatske kulture u Bosni i Hercegovini, Ciklus Virtuoso, Majstori svirači, nastup na promociji Dubrovnika u New Yorku. 2008. god. izabrana je za osobu godine na području kulture u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Svira u ansamblu Zagrebačkih solista.


Ida Szekeres (1986.) diplomirala je obou 2010. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Branka Mihanovića. Nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu kao solist te kao član komornih ansambala i orkestara. Kao članica Simfonijskog orkestra Muzičke akademije, Cantus ansambla, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Hrvatske komorne filharmonije, orkestra Kazališta Komedija, Međunarodne omladinske filharmonije, Zagrebačkog orkestra mladih, Zagrebačkog omladinskog komornog orkestra i Jeunesses Musicales International Orchestra Leibnitz svirala je pod ravnanjem N. Widjaje, A. Kalajdžića, P. Dešpalja, B. Šipuša, Z. Juranića, M. Tarbuka, Z. Srzića, T. Fačinija, V. Barešića, K. Batinića, N. Radakovića i S. Feigla. U ljetu 2010. bila je članica Međunarodnog orkestra Maribor (Maribor International Orchestra 2012) s kojim je nastupala na koncertima u Mariboru, Beogradu, Ljubljani, Forliju i Pesaru pod ravnanjem K. Arpa i Ž. Ploj-Peršuh.


Eda Rimanić (Rijeka, 1983.) započela je svoje glazbeno obrazovanje u glazbenoj školi  I.M.Ronjgov u Rijeci (u klasi prof. Ivane Zobundžije),  a potom  nastavlja školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (u klasi prof. Marine Novak) gdje stječe diplomu 2005. godine.  Za vrijeme studija stipendistica je grada Rijeke  te ostvaruje zapažene nastupe i osvaja nagrade  kao solist i član Akademskog duhačkog kvinteta – dobitnica je  Rektorove nagrade , nagrade Ivo Vuljević i 3. nagrade na Europskom natjecanju mladih umjetnika . Za vrijeme zadnje godine studija paralelno studira i na priznatoj  Musikkhoyskole u Oslu u klasi prof. Torkila Byea. Nakon diplome započinje s pedagoškim radom u Čakovcu i Vrbovcu, a ujedno upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu  na kojem 2010.g. stječe diplomu prvostupnika sociologije. Od kraja 2010.g.  zaposlena je kao profesor  flaute u glazbenoj školi Ivan Zajc u Zagrebu.


Ivana Kovač rođena je 1985. godine u Splitu. Glazbeno obrazovanje teorijskog usmjerenja stekla je u školi Josipa Hatzea kod prof. Marijane Petrušić i prof. Darija Maleša. Godine 2005. upisuje četverogodišnji studij kompozicije s teorijom kojeg završava u rujnu 2009. godine te nastavlja studij teorije glazbe. Kompoziciju uči kod prof. Marka Ruždjaka i tijekom studija nastaju skladbe poput Muzičke izbočine, Moriah M, Poeme cassé i druge. Osim pedagoškog rada prema apsolutnoj, relativnoj i funkcionalnoj metodi, bavi se i drugim granama poput teorije i analize suvremenog plesa i umjetnosti performansa, kognitivnom i evolucijskom psihologijom te proučavanjem psiholingvistike. Trenutno radi kao nastavnica u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.


Naš vizualni identitet:

Vlatka Vidaković - dizajn nakita
Petra Balekić - dizajn plakata


Glazbene staze su ciklus koncerata klasične glazbe na pomalo neklasičan način. Osim glazbenika, okupljamo i likovne, dramske te plesne umjetnike. Ciljevi ciklusa su predstavljanje mladih umjetnika, poticanje na stvaralaštvo i suradnju te afirmacija klasične umjetnosti.


Umjetničko vijeće Glazbenih staza: Iva Ljubičić – voditeljica, Nikolina Tičinović, Vilena Vrbanić


Organizator: Udruga Moj svijet (www.moj svijet.hr)

Web: glazbenestaze.mojsvijet.hr
You Tube: www.youtube.com/glazbenestaze
Facebook: Glazbene staze

Pokrovitelj ciklusa: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport

Medijski pokrovitelji: Večernji list, idemvan.hr, Knopso
Sponzor ciklusa: livethemessage

Cijena ulaznica: 40,00 kn, 50 % popusta za đake, umirovljenike i studente, za vlasnike Kulturnog pokaza ulaz slobodan

 
« Prethodna   Sljedeća »