NASLOVNICA arrow GLAZBENE STAZE arrow Glazbene staze: Crveni ruž
Glazbene staze: Crveni ruž PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

Glazbene staze: CRVENI RUŽ

ZAGREB, Mala dvorana Vatroslava Lisinskog - Utorak, 9. listopada 2012. u 20 sati

RIJEKA, Dvorana Filodrammatica - Subota 20.listopada 2012. u 20 sati

Crveni ruž putovanje je  u tridesete godine prošlog stoljeća, u Zlatno doba glazbenog teatra, mjuzikla, cabareta, jazza...


 

U moru loših vijesti i stresnih informacija, skupina mladih glazbenika, od koji su neki zajedno prošli čitavo školovanje, oformila je sastav u želji da zabavi najprije sebe, a zatim i publiku. Listajući glazbenu literaturu 20. stojeća naišli su na mnoga zanimljiva izdanja: od kompilacija Gershwinove glazbe i zbirki najpopularijih pjesama između dva svjetska rata, pa sve do filmskih brojeva koji su nadrasli i sama filmska djela i postali samostalni biseri glazbene umjetnost.

 

CRVENI RUŽ putovanje je u nedaleku prošlost, u tridesete godine prošlog stoljeća, u Zlatno doba glazbenog teatra, mjuzikla, cabareta, jazza...


 

Nastupaju:

 

Božidar Peričić, bariton

Marija Lešaja, sopran

i

Ansambl Glazbene staze:

Iva Ljubičić, klavir

Eda Rimanić, flauta

Franjo Stojaković, klarinet

Nikolina Tičinović, violončelo  

 

Program: G. Gershwin, J. Kander, D. Pelosi, H. Mancini, R. Matz, A Piazzolla, Ph. Gaubert

 

Cijena ulaznice: 40 kn

 - za umirovljenike, učenike i studente 20 kn

- za vlasnike HGM kulturnog pokaza ulaz besplatan

 

Organizator koncerta: Udruga Moj svijet, www.mojsvijet.hr

Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport 

 

O izvođačima:


Božidar Peričić studirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu i tek je na nagovor prijatelja s 20 godina upisao glazbenu školu te zatim diplomirao solo pjevanje u klasi prof. Cynthie Hansell-Bakić na Muzičkoj akademiji. Danas je aktivan kao pjevač, ali i plesač i glumac. Naime, gluma mu je prva ljubav. Tijekom posljednjih godina gledateljstvo ga je moglo upoznati kao glumca – pjevača u raznim propagandnim spotovima, od kojih su neki osvojili prestižna priznanja, kao što je nagrada Adds of the World (Najbolje reklame svijeta). Redovito pjeva u predstavama zagrebačkog kazališta Komedija: operi Ljubavni napitak, mjuziklima Ruža na asfaltu i Jalta, Jalta, opereti Lijepa Helena te glazbenom igrokaza Đerdan. U produkciji privatnog opernog kazališta Opera BB tumačio je Spiridonea u operi Il Campanello i Vesponea u Služavki gospodarici. Od koncertnih nastupa rado izdvaja projekt Povampireni Zeitgeist s kojim je pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija nastupio na zadarskim Glazbenim večerima u Sv. Donatu.

 

Marija Lešaja (Zagreb, 1983.) pohađala je glazbenu školu Blagoja Berse u Zagrebu gdje je učila flautu kod prof. Vesne Hajdin i solo pjevanje kod prof. Viktorija Badrov. Nakon studija filozofije i sociologije upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu gdje je diplomirala u klasi izv. prof. Cynthije Hansell-Bakić. Godine 2008. upisuje dvogodišnje usavršavanje na Sveučilištu za glazbu i primjenjenu umjetnost u Beču u opernoj klasi prof. Theimera i prof. Orlowskog. Nastupila je u sljedećim ulogama: Gretel, Melpomene (Schlosstheater Schönbrunn, Beč), Euridice (Probebühne MDW, Beč) te Ida, Papagena i Barena (HNK Zagreb). Kao solistica je nastupala uz Vjekoslava Šuteja, Uroša Lajovica, Tomislava Fačinija i Igora Vlajnića. Nastupala je na Festivalu komorne glazbe u Vukovaru, Glazbenim večerima u Sv. Donatu u Zadru, Orguljskom festivalu Petar Nakić u Rabu te u Salonu Očić u izravnom prijenosu Hrvatskog radija. Pohađala je seminare Dunje Vejzović, Rotraud Hansmann, Georga Nigla, Gerharda Zellera te Nede i Željke Martić. Od 2011. članica je HDGU-a i Künstlerforuma iz Beča s kojima redovito koncertira.

 

Pijanistica Iva Ljubičić (Split, 1985.) završila je diplomski i poslijediplomski studij usavršavanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Pavice Gvozdić. Tijekom školovanja osvojila je brojne visoke nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima pijanista. Bila je stipendistica Grada Zagreba u periodu od 2000. do 2006. Kontinuirano se usavršava na seminarima uglednih pijanista (E. Indjić, R. Muraro, B. Romanov, N. Flores). Ostvarila je nastupe diljem Hrvatske i u inozemstvu. U nekoliko se navrata predstavila u ciklusima Virtuoso i Mladi za mlade, kao i u nekoliko televizijskih emisija. Prošle je godine održala solistički koncert u sklopu Tribine Darko Lukić. Osim što nastupa solistički, bavi se i komornim muziciranjem te surađuje s brojnim mladim glazbenicima i dramskim umjetnicima. Voditeljica je ciklusa Glazbene staze i profesorica klavira u GŠ Pavla Markovca u Zagrebu.


Eda Rimanić (Rijeka, 1983.) započinje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Ivan Matetić Ronjgov u Rijeci (prof. Ivana Zobundžija), a potom nastavlja školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (prof. Marina Novak), gdje stječe diplomu 2005. Za vrijeme studija stipendistica je Grada Rijeke te ostvaruje zapažene nastupe i osvaja nagrade kao solistica i članica Akademskog duhačkog kvinteta. Dobitnica je Rektorove nagrade, nagrade Ivo Vuljević i 3. nagrade na Europskom natjecanju mladih umjetnika. Za vrijeme zadnje godine studija paralelno studira i na priznatoj Musikkhoyskole u Oslu u klasi prof. Torkila Byea. Nakon diplome započinje s pedagoškim radom u Čakovcu i Vrbovcu, a ujedno upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu na kojemu 2010. stječe diplomu prvostupnika sociologije. Od kraja 2010. zaposlena je kao profesorica flaute u GŠ Ivan Zajc u Zagrebu.


Franjo Stojaković (Zagreb, 1985.) nakon završene prirodoslovno-matematičke gimnazije i srednje glazbne škole Zlatko Baloković upisuje studij klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi doc. Davora Rebe, a sljedeće godine i dvopredmetni studij Francuskog jezika i književnosti te Etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao stipendist Grada Zagreba 2008. godine diplomira na Muzičkoj akademiji te stječe status sveučilišnog prvostupnika na Filozofskom fakultetu. Iste godine dodijeljena mu je stipendija francuske vlade za poslijediplomske studije te je primljen na Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot u klasu prof. Guy Dangaina. Dolaskom u Pariz polaže audiciju za mjesto drugog klarinetista u Orchestre de la Cite Internationale Universitaire de Paris. Sljedeće godine upisuje Conservatoire de la Vallee de la Chevreuse gdje završava ciklus umjetničkog usavršavanja u klasi prof. Sylvie Hue. Trenutačno predaje klarinet u OGŠ Pakrac te se aktivno bavi i ostalim stilovima glazbe, osobito gipsy swingom.


Nikolina Tičinović (Zagreb, 1980.) magistrirala je violončelo 2007. na Sveučilištu Mozarteum u Salzburgu u klasi prof. Dankwarth Gahl. Tijekom školovanja ostvarila je niz zapaženih nastupa među kojima se ističu dva solistička s orkestrima Symphonisches Ensemble München (2003.) i Orchesterprojekt (2004.). Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga poput G. Neiva-Tavarresa, L. Schönfeld, N. Ruževića i M. Hornsteina. Svirala je s orkestrima Junge Philharmonie Salzburg, Junge Philharmonie Wien, Symphonietta da Camera, Orchesterprojekt 04 te Orkestar Alpe-Adria. Aktivno nastupa kao solist te kao član komornih sastava diljem Hrvatske. Trenutno radi kao profesorica violončela u Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu te kao profesorica komorne glazbe u GŠ Ferdo Livadić u Samoboru.

 

 
« Prethodna   Sljedeća »