NASLOVNICA arrow GLAZBENE STAZE arrow Glazbene staze: Tierra del fuego
Glazbene staze: Tierra del fuego PDF Ispis E-mail
Administrator   


Glazbene staze: Tierra del fuego – Ognjena zemlja

Zagreb, Mala dvorana Vatroslava Lisinskog - Subota, 16. ožujka 2013. u 20 sati
 

U  subotu 16.ožujka Glazbenim stazama putujemo u Latinsku Ameriku, u posjet Brazilu i Argentini, gdje su strast i temperament među glavnim pokretačima života. 
U specijalnom proširenom sastavu ansambla Glazbene staze, vodimo vas na upoznavanje zanosnih ljepota tog krajolika i ljudi, plesa, pjesme i karnevala.
Pridružite se -  čeka vas puno dobre glazbe i zaraznih ritmova s južne polutke!

 

tierra_del_fuego_-_plakat.jpg
tierra_del_fuego_-_plakat.jpg

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ansambl Glazbene staze:

Eda Rimanić, flauta
Franjo Stojaković, klarinet
Đana Kahriman, violina
Eva Mach, violina
Mislav Pap, viola
Nikolina Tičinović, violončelo
Duje Serdarević, kontrabas
Iva Ljubičić, klavir

Scenografija: Katarina Ferek Petrić

Program:

Alberto Ginastera: Suite de Danzas Criollas, op.15, za klavir solo

Mike Mower: Latino sonata, za flautu i klavir
   Salsa Montunate, Rumbango, Bossa Merengova

Astor Piazzolla: Jesen u Buenos Airesu, za violinu, violončelo i klavir
Astor Piazzolla: Zima u Buenos Airesu, za flautu, klarinet, violončelo i klavir
Astor Piazzolla: Libertango, za oktet

Heitor Villa-Lobos: Danças características africanas, za oktet (hrvatska praizvedba)
   Farrapós (Ples dječaka), Kankukus (Ples starih), Kankikis (Ples djece)

Zequinha de Abreu: Tico Tico, za oktet

O Ansamblu:
Ansambl Glazbene staze čine istaknuti glazbenici mlađe generacije koji su svoja znanja usvajali na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i diljem Europe (Austrija, Norveška, Francuska) i potvrdili ga brojnim nagradama. Iako svi klasično obrazovani, njihovi koncerti spajaju klasičnu glazbu s drugim žanrovima – filmskom glazbom, jazzom, šansonom pa svoje koncerte vole nazivati „klasičnim koncertima na neklasičan način“. Igra žanrova i instrumenata specifična za njihove koncerte, publika već posljednje četiri godine prati u njihovome vlastitome koncertnome ciklusu - Ciklusu Glazbene staze koji se odvija u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu. Tierra del fuego bit će 14. koncert održan u sklopu ciklusa.


Cijena ulaznice: 40 kn
- za umirovljenike, učenike i studente 20 kn
- za vlasnike HGM kulturnog pokaza i Glazbene staze sezonskog pokaza ulaz besplatan

- online prodaja ulaznica: https://www.ulaznice.com.hr/paganini/app/web_v2/ctl_evt.jsp?act=prostor&t=1&a=1&p=14607 

Organizator koncerta: Udruga Moj svijet, www.mojsvijet.hr
Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport

Sponzori: Vecernji list, idemvan.hr,

************ 

O izvođačima:

tierra_del_fuego__-_ansambl.jpg
tierra_del_fuego__-_ansambl.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pijanistica Iva Ljubičić (Split, 1985) završila je diplomski i poslijediplomski studij usavršavanja na Muzičkoj  akademiji u Zagrebu u klasi prof. Pavice Gvozdić. Tijekom školovanja osvojila je brojne visoke nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima pijanista. Bila je stipendistica Grada Zagreba u periodu od 2000. - 2006. Kontinuirano se usavršava na seminarima uglednih pijanista – E. Indjić, R. Muraro, B. Romanov, N. Flores. Ostvarila je nastupe diljem Hrvatske i u inozemstvu. Predstavila se u nekoliko navrata u ciklusima Virtuoso i Mladi za mlade kao i u nekoliko televizijskih emisija. 2011. održala je solistički koncert u sklopu Tribine Darko Lukić u Zagrebu. Osim što nastupa solistički, bavi se i komornim muziciranjem, surađuje s brojnim mladim glazbenicima i dramskim umjetnicima. Voditeljica je Ciklusa Glazbene staze i profesorica klavira u GŠ Pavla Markovca u Zagrebu.

Nikolina Tičinović (Zagreb, 1980) magistrirala je violončelo 2007. na Sveučilištu "Mozarteum" u Salzburgu u klasi prof. Dankwarth Gahl. Tijekom školovanja ostvarila je niz zapaženih nastupa među kojima se ističu dva solistička s orkestrima "Symphonisches Ensemble München" 2003. godine i "Orchesterprojekt 04" 2004. godine. Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga G. Neiva-Tavarresa, L. Schönfeld, N. Ruževića i M. Hornsteina. Svirala je s orkestrima Junge Philharmonie Salzburg, Junge Philharmonie Wien, Symphonietta da Camera, Orchesterprojekt 04, Orkestar Alpe-Adria. Aktivno nastupa kao solist te kao član komornih sastava diljem Hrvatske. Trenutno radi kao profesor violončela u Glazbenom učilištu "Elly Bašić" u Zagrebu te kao profesor komorne glazbe u GŠ "Ferdo Livadić" u Samoboru.

Eda Rimanić (Rijeka, 1983.) započela je svoje glazbeno obrazovanje u glazbenoj školi  I.M.Ronjgov u Rijeci (u klasi prof. Ivane Zobundžije),  a potom  nastavlja školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (u klasi prof. Marine Novak) gdje stječe diplomu 2005. godine.  Za vrijeme studija stipendistica je grada Rijeke  te ostvaruje zapažene nastupe i osvaja nagrade  kao solist i član Akademskog duhačkog kvinteta – dobitnica je  Rektorove nagrade , nagrade Ivo Vuljević i 3. nagrade na Europskom natjecanju mladih umjetnika . Za vrijeme zadnje godine studija paralelno studira i na priznatoj  Musikkhoyskole u Oslu u klasi prof. Torkila Byea. Nakon diplome započinje s pedagoškim radom u Čakovcu i Vrbovcu, a ujedno upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu  na kojem 2010.g. stječe diplomu prvostupnika sociologije. Od kraja 2010.g.  zaposlena je kao profesor  flaute u glazbenoj školi Ivan Zajc u Zagrebu.

Franjo Stojaković (Zagreb, 1985.) nakon završene prirodoslovno-matematičke gimnazije i Srednje glazbne škole ‘Zlatko Baloković’ upisuje studij klarineta na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u zagrebu, u klasi doc. Davora Rebe, a sljedeće godine dvopredmetni studij Francuskog jezika i književnosti i Etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao stipendist Grada Zagreba 2008. godine diplomira na Muzičkoj akademiji, te stječe status Sveučilišnog prvostupnika na Filozofskom fakultetu. Iste godine dodijeljena mu je Stipendija francuske vlade za poslijediplomske studije, te je primljen na Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot u klasu prof. Guy Dangaina. Dolaskom u Pariz polaže audiciju za mjesto drugog klarinetiste u Orchestre de la Cite Internationale Universitaire de Paris. Sljedeće godine upisuje Conservatoire de la Vallee de la Chevreuse gdje završava ciklus umjetničkog usavršavanja u klasi prof. Sylvie Hue. Profesor je klarineta u GS Zlatko Baloković, te se aktivno bavi i ostalim stilovima glazbe, osobito gipsy swingom.

Đana Kahriman (Dubrovnik, 1989.) diplomirala je violinu 2011. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesora Leonida Sorokowa, kod kojeg je trenutno na umjetničkom usavršavanju. Laureatkinja je brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja. Više puta nastupala je uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Sarajevske filharmonije, Zagrebačke filharmonije, Kaunaške filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a, Zagrebačkih solista, Varaždinskog komornog orkestra, Zadarskog komornog orkestra, Orkestra hrvatske vojske, Gradske glazbe Dubrovnik, u zemlji i inozemstvu (Austrija, Italija, Liechtenstein, Poljska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Litva, Kazahstan, SAD, Njemačka, Japan). Od nastupa se izdvajaju: Senjske glazbene večeri, Glazbene večeri u Sv.Donatu, Samoborska glazbena jesen, Muzički bienale, Festival hrvatske glazbe u Beču, Festival mladih glazbenika u Litvi, Memorijal Franjo Krežma, Musica Eterna, Glazbena scena Amadeo, Epidaurus festival, Glazbena tribina u Puli, Dani hrvatske kulture u Bosni i Hercegovini, Ciklus Virtuoso, Majstori svirači, nastup na promociji Dubrovnika u New Yorku. 2008. god. izabrana je za osobu godine na području kulture u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Svira u ansamblu Zagrebačkih solista.

Eva Mach (Zagreb, 1993.) započela je svirati violinu u OGŠ Rudolf Matz u Zagrebu, a nastavila kod prof. Armina Sešeka u Ljubljani. Sa 16 godina maturirala je u SGŠ Ferdo Livadić u Samoboru te upisala Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Tarasa Petchenyja kod kojeg uči od 2007. Dobitnica je Prve od šest istaknutih nagrada na Međunarodnom natjecanju Rudolf Matz u Dubrovniku (2005.). Na regionalnim natjecanjima osvojila je tri 1. nagrade (2008., 2010. i 2012.), a na državnim natjecanjima jednu 2. nagradu (2008.) i dvije 1. nagrade (2010. i 2012.). Dobitnica je i Treće nagrade na Međunarodnom natjecanju Etide i skale  u Zagrebu (2011.), te Druge nagrade i Posebne nagrade za najbolju izvedbu virtuozne skladbe na istom natjecanju (2013.). Na međunarodnom natjecanju Premio Città di Padova u Italiji osvojila je prvu nagradu (2012.). Sudjelovala je na brojnim seminarima kod uglednih inozemnih profesora kao što su: Adam Korniszewski (Belgija), Stefan Milenković (SAD), Christian Altenburger (Austrija), Igor Petrushevski (Engleska), Violeta Smailović Huart (Francuska). Od 2012. dobitnica je državne stipendije, te potpore Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Mislav Pap (Zagreb, 1985) diplomirao je violu 2008. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ante Živkovića. Na državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe 2001., 2002. i 2003. osvojio je prve nagrade u disciplini klasičnih komornih sastava, a 2002. drugu nagradu u disciplini viola. Od 2002. do 2007. dobitnik je stipendije Grada Zagreba za uspjeh u školovanju i studiju. 2006. upisuje Medicinski fakultet u Zagrebu, na kojem je diplomirao 2012. godine. Tijekom školovanja usavršavao se na mnogim majstorskim tečajevima i svirao u nekoliko značajnih orkestara: YMISO (Young musicians international symphony orchestra), ZOKOR (Zagrebački omladinski komorni orkestar), Bečka filharmonija mladih glazbenika te Zagrebački komorni orkestar. Od 2011. godine član je Komornog orkestra u pratnji Oratorijskom zboru crkve sv. Marka u Zagrebu, Cantores sancti Marci.

Duje Serdarević završio je srednju glazbenu školu Luka Sorkočević u Dubrovniku kod profesora Danijela Begića. Među brojnim nastupima ističe se solistički nastup uz orkestar u kazalištu Marina Držića, gdje je izveo djelo Seljački ples.od K. Dumitrescua. Trenutno je student 2. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Maria Ivelje. U ljeto 2012. bio je suradnik Dubrovačkog simfonijskog orkestra na turneji u Austriji (Bečki Musikverein i Klagenfurt).
 

 
« Prethodna   Sljedeća »