NASLOVNICA arrow GLAZBENE STAZE arrow Ansambl Glazbene staze: Uspjeh
Ansambl Glazbene staze: Uspjeh PDF Ispis E-mail
Administrator   

Osvrt na koncert  „Music trek meets star trek“  

Ako ste 11. svibnja - u subotu navečer bili u Lisinskom vjerojatno ste se malo iznenadili gužvom i dugim redom pred blagajnom. Na programu za tu večer bio je samo koncert ansambla Glazbenih staza  pod nazivom Music trek meets star trek, drugih događanja nije bilo. Tražila se karta više. Malo neobično kad su u pitanju  koncerti klasične glazbe, osim ako ne nastupa Pogorelić  ili neka druga svjetska veličina.

Iz drugih medija:  http://film-mag.net/wp/?p=8141
 

I ovoga se puta kao i u njihovim ranijim nastupima pokazalo da se radi o ekipi vrhunskih glazbenika kojima ne možete odoljeti i koji će vas već s prvim taktovima osvojiti i zarobiti u svom svijetu čiste glazbene  čarolije. Nepravedno bi bili izdvajati bilo koga, svi su bili sjani, odlično raspoloženi i nadahnuti. Ono što je tipično za ovu malu skupinu  entuzijasta je to što oni uz profesionalni pristup i uigranost, uvijek ostavljaju dojam spontanosti i  tima koji zrači radošću koju poput zaraze prenose na sve koji se nađu u njihovoj sferi. Možda bi samo trebalo posebno spomenuti Anitu Primorac, koja se prvi put pridružila Ansamblu, koja je fascinantnim efektima bitno doprinijela  iluziji plovidbe svemirskim beskrajem.

 

Sve u svemu – atmosfera odlična, dvorana puna, publika kakva se samo može zaželjeti. Publika koja zna kad treba slušati a kada pokazati svoje osjećaje. I koja u tome nije škrtarila – nakon svake točke burnim je aplauzom nagrađivala izvođače. Sat i pol vremena čarolije prošao je kao trenutak. Po završetku koncerta uobičajeno druženje -  čestitke, pohvale, razgovori, dogovori. I najčešći komentari: „Oni su jednostavno sjajni. Najbolji su. Večer mi je prošla kao trenutak. Program odličan. Izvedba majstorska. Baš je lijepo bilo“. Ili:  „Vrhunski profesionalci. Kako sjajno pripremljeni. Od početka do kraja  s lakoćom i bez greške. A sve ležerno, vedro i simpatično...“ A proslavljena umjetnica kojoj je kurtoazija nepoznat pojam nije štedjela pohvale: Sjajno! Odlično! Izvrsno! Čestitam"

 

A. Bukovac

 

 
« Prethodna   Sljedeća »