NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO arrow Osvrt na 2014.
Osvrt na 2014. PDF Ispis E-mail
Administrator   

Kraj je godine, vrijeme kada svi pokušavamo napraviti svoj saldo, vidjeti gdje smo, kako stojimo i pokušati definirati kako dalje. Podsjetimo: s novim ljetom Moj svijet je ušao  u osmu godinu svoga postojanja.Valjda je puka slučajnost što smo krenuli otprilike  u isto vrijeme kad i recesija; nadamo se da nam svima predstoje bolji dani.


Glavnina naših ciljeva – djelovanje na promicanju klasične glazbe, na povezivanju mladih glazbenika i potpora njihovoj afirmaciji, uspješno se ostvaruje. Tijekom svih ovih godina održano je više od pedesetak koncerata u Zagrebu i diljem Hrvatske, od kojih je više njih bilo humanitarnog karaktera. Ti su se koncerti održavali u koncertnim dvoranama, školama, dječjim vrtićima i staračkim domovima. Samo u okviru Ciklusa Glazbene staze tijekom 6 sezona bilo je dvadesetčetiri koncerta u Lisinskom na kojima je uz istoimeni stalni ansambl  nastupilo preko petsto gostujućih mladih umjetnika, najvećim dijelom glazbenika, ali i drugih poput glumaca, književnika, slikara, dizajnera i drugih.

 

Svake sezone jedan je koncert pod nazivom „Volim, volim, volim“ bio posebno otvoren mladim glazbenicima kojima je to bila dobra prilika da pokažu svoje umijeće na pravom koncertnom podiju. O svemu ovome detaljne informacije možete daznati na www.glazbenestaze.com Treba istaknuti da je sve to bilo moguće samo zahvaljujući entuzijazmu, trudu i odricanju svih sudionika, neizmjernoj ljubavi prema dobroj glazbi kao i potpori Grada i Države.

 

Protekla 2014. godina bila jedna od boljih: uz uspješne i dobro posjećene koncerte, od kojih jedan bio dobrotvoran u korist stradalima u poplavama, Moj svijet je izdao knjigu dr. Ante Ljubičić „Iz torbe liječnika – savjeti koji život znače“ od koje je, također, polovica prihoda usmjerena u iste svrhe. Iako se kaže da se ne treba hvaliti dobrim djelima („neka ti desnica ne zna što radi ljevica“), mi vjerujemo da to ponekada i nije loše pokazati jer može biti dobrim primjerom za druge, pa zato evo našeg izvješća:

 

-      3500 kn – prihod od koncerta usmjeren je Caritasu zagrebačke nadbiskupije za pomoć poplavljenima

-      1000 kn – prihod od prodanih knjiga –  na istu adresu i u iste svrhe

-      2400 kn (600 KM) – prihod od prodanih knjiga usmjeren Duhovno – humanitarnoj udruzi „Kap ljubavi“ pri Franjevačkom samostanu u Tomislavgradu, također za stradale u poplavama.

 

Uz obećanje da nastavljamo dalje i uz poziv da se pridružite i sudjelujete u svemu ovome na bilo kakav način srdačan pozdrav svima. Ur.

 

 
« Prethodna   Sljedeća »