NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO arrow MOJ SVIJET U 2008.
MOJ SVIJET U 2008. PDF Ispis E-mail
Administrator   
 

Dragi prijatelji, članovi kluba Moj svijet i  svi ostali posjetitelji  Stranice,

 

Ispraćaj Stare i doček Nove god. već smo zaboravili, neki su još na  alpskim  skijalištima  EU,  a drugi  kao i ja, pretpostavljam većina,  ponovo u svakodnevnim obavezama.  i planovima za ovu godinu. Pokušavam nešto napisati  čime bi i vas potaknuo  da se malo više aktivirate i u Klubu i  u kreiranju ove Stranice.

 

Neću se više pitati, ima li sve ovo smisla, je li to gubljenje vremena, pusta utopija  itd. Ako  to već niste učinili, pročitajte  tekstove  o motivima, razlozima i ciljevima Kluba. On  postoji, kao i njegova Stranica i sada samo o nama svima ovisi hoće li  živjeti, ili će se ugasiti.  Kakvi jesu da jesu oni predstavljaju realne instrumente,  realne mogućnosti  za djelovanje -  za povezivanje ljudi kojima je stalo  do promicanja ideja DOBRA,  za  poboljšanje komunikacije među njima,  iznošenje  vlastitih ideja, poruka, prijedloga, dogovaranje zajedničkih akcija i sl.

 

Jedna mala akcija ,  dobrotvorni Božićni koncert u Mimari u korist Dječjeg doma u Nazorovoj je uspješno organizirana i izvedena. Prihod je bio 16.000 kn. To je sitnica, reći će netko, nije vrijedno truda.  Istina, sitnica, ali  kao što je rekao jedan  naš sponozor – od srca.  I to je bila akcija nas običnih građana, koju  su rado prihvatili i umjetnici i sponzori. A najvažnije od svega je to da je to bila lijepa večer, gdje smo  moglu uživati u lijepoj glazbi, u vrhunskoj izvedbi  i da su  s nama bila djeca iz Nazorove. Ništa nas ne sputava da  nastavimo s takvim i sličnim aktivnostima.

 

Kao što ste već zapazili, na Stranici prevladavaju  ozbiljni tekstovi, preneseni iz tiska ili iz  literature. Ima li to smisla? I da li ikoga to interesira? Ja se nadam da ima. Znam da potpuno odudaraju od suvremenih trendova koji upućuju na  zabavu, razonodu,  hedonizam, konzumerizam i da usmjeravaju na liniju većeg otpora, na razmišljanje,  na rad,  na strpljenje, ponekad odricanje. Ali, ako su to  razmišljanja    takvih genija, kao što su  Sokrat,   Augustin, Dostojevski, Havel, Benedikt XVI i dr. i ako u njima nalazim više  svježine i više odgovora na svoja pitanja  i traženja, onda je to moj izbor i moram to podijeliti s drugima, posebno mladima, koji su najčešće, i  nažalost, daleko od toga.

 

Ali, ne mora Stranica biti tako ozbiljna. Ona je otvorena i za lakše teme, za  zdravu razonodu i zabavu. Uostalom vi je možete kreirati kako hoćete i želite. Jedini uvjet je osnovna orjentacija prema DOBRU.   Svi ste dobro došli. Posebno pozivam mlade  da se pridruže. 

 

Svoje priloge -   komentare, prijedloge , pitanja itd. šaljite na adresu: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript   Pokrenuta je i Galerija ,pa možete slati i fotografije koje biste željeli  postaviti na Stranicu.  Razvijen je i Forum Stranice, pa registrirani članovi Kluba  nakon što se logiraju  mogu direktno postavljati svoje tekstove. Sve odgovore naći ćete na Stranici, ili ćete ih dobiti putem maila.

 

Još jedan put sretna i uspješna 2008. god. i srdačan pozdrav,

 

                                                                                              Vd. urednika:  G. A.

 
« Prethodna   Sljedeća »