NASLOVNICA
Koncert: Glazbene staze - Bajkovite staze PDF Ispis E-mail
Administrator   

   

http://www.glazbenestaze.com/

  

Koncert Bajkovite staze - početak 7. sezone ciklusa  Glazbene staze

 

Srijeda 25.11.2015. u 20,15 sati
 
Zagreb, Nacionalna i sveučilišna knjižnica
 
Ansambl Glazbene staze svoj ovogodišnji ciklus započinje na najljepši mogući način – putevima bajki.
Pripremili smo dvije prave glazbene poslastice:  Suitu Striborova šuma istaknutog hrvatskog skladatelja mađe generacije Ivana Josipa Skendera napisanu upravo za ovu prigodu, i jedno od omiljenih djela za mlade  - Peću i vuka  skladatelja Sergeja Prokofjeva. 

Želite li čuti priču o Maliku Tintiliniću, Domaćima i tajnama šume Striborove te pustolovini  dječaka Peće i njegovom susretu s opasnim vukom, pridružite nam se 25.11.2015. u prelijepom ambijentu foyera Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. 

Ulaz na koncert je slobodan!

Program:
Ivan Josip Skender: Praizvedba suite iz opere „Striborova šuma“, za flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir 
Sergej Prokofjev (obrada Yaroslav Sadovyy): Peća i vuk, za komorni sastav i naratora


Ansambl Glazbene staze
Eda Rimanić, flauta
Yaroslav Sadovyy, klarinet
Đana Kahriman, violina
Mia Grubišić, violončelo
Iva Ljubičić, klavir

i gosti:

Jasna Simonović Mrčela, viola
Ida Szekeres, oboa
Matko Smolčić, fagot
Bernard Homan, saksofon

Narator: Božidar Peričić
Scenografija: Katarina Ferek Petrić

 

 

 

Ansambl Glazbene staze je peteročlani, tzv. Pierrot ansambl koji uključuje flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir. Jedini je takav ansambl u Hrvatskoj. Ovisno o vrsti programa, ansambl surađuje i s drugim glazbenicima kao i umjetnicima drugih profila - kazališnim, likovnim i plesnim umjetnicima. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu (Norveška, Ukrajina).

Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizašao je iz Ciklusa Glazbene staze, koji se već sedmu sezonu zaredom održava u Zagrebu u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u organizaciji Udruge Moj svijet, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Posebnost ansambla je u osmišljavanju tematskih koncerata s ciljem afirmacije i približavanja klasične glazbe široj publici, osobito mladima. Tako koncerti postaju spoj klasične i poluklasične glazbe, igra žanrova i različitih kombinacija instrumenata, splet klasike s jazz, filmskom i tradicijskom glazbom.

Svi dosadašnji nastupi Ansambla izvrsno su primljeni od svih generacija publike kao i struke. S osobitim uspjehom ansambl je izveo programe Crveni ruž, Music Trek Meets Star Trek i Fantastična suita. Prepoznata je i edukativna kvaliteta programa, pa je ansambl uključen u izvedbu obrazovnih programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture).

Ansambl redovito nastupa u Zagrebu u sklopu vlastitog Ciklusa u Maloj dvorani Lisinski, a ostvario je nastupe i širom Hrvatske: Rijeka, Zadar, Višnjan, Novska, Valpovo, Slavonski Brod, Vrbovec, Lipik...


Organizator: Udruga Moj svijet
Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport
 
 
« Prethodna   Sljedeća »