NASLOVNICA arrow OD PRIJATELJA arrow Naše vrijeme
Naše vrijeme PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

    ...Živimo duže, ali ispraznije. Okruženi smo brzom hranom i sporom probavom. Trećina čovječanstva umire od gladi, a trećina od bolesne debljine. Imamo na stotine Facebook prijatelja i nijednog pravog druga...Zanimljive opservacije nepoznatog autora, koje i svi, nažalost, zapažamou svojoj svakodnevici.

 

 

 

Medicina je toliko napredovala da praktično niti jedan čovjek nije potpuno zdrav.

Danas najbolji sportaš, glumac ili pjevač, zarađuje tisuću puta više od najboljeg učitelja, odgajatelja ili liječnika. Materijalno bogatstvo prati duhovna praznina. 

Gradimo sve više zgrade, a prag tolerancije nam je sve niži. Gradovi se šire, a pogledi na svijet sužavaju.

Kupujemo više stvari, ali u njima manje uživamo. Povećava se površina stanova u kojima živi sve više samaca. Obitelji su bogatije, ali se parovi češće razvode. Raste broj lijepih kuća i razorenih domova.

Tehnološki napredak nam štedi vrijeme kojeg imamo sve manje. Naučili smo se žuriti i zaboravili strpljivo čekati.

Raste broj stručnjaka i neriješenih problema. Obrazovaniji smo, ali ne i mudriji. Više znamo, a slabije prosuđujemo.

Raste broj humorističkih serija i bolesnih od depresije. Stalno se ljutimo, stalno smo umorni. Mozganje pred knjigom zamijenili smo vegetiranjem pred ekranom.

Živimo duže, ali ispraznije. Okruženi smo brzom hranom i sporom probavom. Trećina čovječanstva umire od gladi, a trećina od bolesne debljine. Imamo na stotine Facebook prijatelja i nijednog pravog druga.

Raste broj visokih ljudi i sitnih duša. Često se svađamo, rijetko volimo, s lakoćom mrzimo. Dobar ukus je zamijenio šund. Masovna kultura stvara masovne histerije i masovne ubojice.

Posjećujemo udaljene planete i asteroide, a ne poznamo najbliže susjede. Centar našeg života postao je šoping centar.

Ponosno jedemo „zdravu hranu“, a puštamo da nam mediji truju duh. Sve je više informacija, a sve manje prave komunikacije. Svemu znamo cijenu, a ničemu vrijednost. Uče nas zaraditi za život, ali ne i živjeti. Nekad smo stvari trošili, a ljude voljeli, danas je obrnuto.

 

 
« Prethodna   Sljedeća »