NASLOVNICA
A. Ljubičić: Liječnik vam savjetuje PDF Ispis E-mail
Administrator   

   

https://www.medicinskanaklada.hr/

Poštovani čitatelji, nedavno je iz tiska, u izdanju Medicinske naklade u Zagrebu, izišla knjiga dr. Ante Ljubičića Liječnik vam savjetuje  s podnaslovom: kako sačuvati zdravlje i pobijediti bolest.  Knjigu možete nabaviti u knižarama Medicinske naklade u Zagrebu Cankarova 13 i  Vlaška 90 i u svim knjižarama Školske knjige, kao i putem interneta - aktivirajte navedenu poveznicu. Ovdje možete pročitati što o knjizi  pišu njeni recenzenti i sam autor. 

 

Iz recenzija:

Ovdje je riječ o pravom priručniku koji donosi detaljne smjernice o liječenju šećerne bolesti, pretilosti, povišenih masnoća i sl., kao i bolesti koje redovito prate takva stanja (hipertenzija, ateroskleroza, srčani infarkt, moždani udar i dr.). Uz izvrsne edukacijske tekstove utemeljene na dugogodišnjem iskustvu u radu s bolesnicima, kao i na korištenju relevantne stručne literature, autor razmatra cijeli niz tema od preventive i najčešćih hitnih stanja do izabranih internističkih i endokrinoloških poglavlja, ne ustručavajući se zaviriti ni u zone alternative i psihosomatike, kao i u propitivanje sve češće pojave lukrativnog pristupa u struci i urušavanja etičkih načela s posljedičnim gubitkom povjerenja u nju. Knjiga je pisana razumljivo i jasno, stilom primjerenim širokoj čitalačkoj publici, zanimljiva je i lako se čita; vjerujem da će dobro doći svima onima koji žele potpuniju informaciju o mogućnostima zaštite i poboljšanja svoga zdravlja.

prof. dr. sc. Mate Sučić

Po svome sadržaju, volumenu i pristupu obradi tema, ova knjiga predstavlja jedinstveno, izvorno djelo, namijenjeno u prvom redu bolesnicima s nekom od kroničnih bolesti poput dijabetesa, pretilosti, hipertenzije, hiperlipidemija i sl., kao i širem čitateljskom krugu u svrhu zdravstvenog prosvjećivanja, a po svojim stručno-edukacijskim tekstovima zasigurno bi mogla biti od koristi i pružateljima medicinskih usluga kao dobar podsjetnik. Uz seriozan pristup obradi tema, knjiga je pisana razumljivo i jasno, stilom primjerenim širokoj čitalačkoj publici i po svemu, s obzirom na postavljene ciljeve i populaciju kojoj se obraća, ne može joj se osporiti opravdanost i prikladnost, tim više što takve vrste edukativnog materijala u praksi nikada nema u dovoljnoj mjeri. Uvjeren sam da zavrjeđuje neko istaknuto mjesto u kućnoj knjižnici svake obitelji.

prim. dr. sc. Miro Šeremet

 

Kronične nezarazne bolesti, među koje spadaju dijabetes, pretilost, visok krvni tlak, povišene masnoće i s njima povezane bolesti srca i krvnih žila i druge, najučestalije su bolesti suvremenog svijeta i glavni uzroci smrtnosti. Za sve njih je tipično da nastaju polako, da su dugo bez ikakvih simptoma, da ne bole, ali da za to vrijeme dovode do teških nepovratnih oštećenja organizma, tzv. kroničnih komplikacija. Zato ih zovu tihim, podmuklim ubojicama. Glavno oružje protiv njih je znanje. Bez znanja o svojoj bolesti, o tomu kako živjeti s njome, što činiti, kako se liječiti; bez svijesti o rizicima i opasnostima koje ona nosi, nema govora o uspješnom liječenju. Nažalost, unatoč svemu što se poduzima, danas imamo porazne činjenice da gotovo svaki drugi bolesnik ni ne zna za svoju bolest, da mnogi dolaze liječniku tek kad im se pojave komplikacije, da se ispravno liječi tek manji broj bolesnika, i da je sve to skupa razlog za porazne statističke podatke po kojima one drže vodeća mjesta na ljestvicama pobola i smrtnosti. Ova bi knjiga trebala biti jednostavan, praktičan priručnik koji bi mogao pridonijeti ublažavanju takvog stanja. Uz sve navedeno, želja je autora bila pokušati odgovoriti na najčešća pitanja koja se u svakodnevnoj praksi postavljaju liječniku, a koja u pravilu zbog pomanjkanja vremena ili kakvih drugih razloga ostaju bez odgovora. 

Autor

 

LIJEČNIK VAM

SAVJETUJE

kako sačuvati zdravlje i pobijediti bolest

 

Najvažnije o:

• dijabetesu

• pretilosti

• kolesterolu

• štitnjači

• osteoporozi

• odabranim temama

 
« Prethodna   Sljedeća »