NASLOVNICA
Kako divan je ovaj naš svijet
Administrator   

Poštovani prijatelji, ovo je još jedna serija vaših priloga koji otkrivaju ljepote našeg planeta Zemlje i slave djela čovjekovih ruku, uma i duha, koja je teško zamisliti bez intervencije transcendentnog koje prožima sve i upravlja svime. Ako slika kaže više od tusuću riječi onda ćete ovdje naći cijele romane. 

 

Opširnije...
 
Posljednje zbogom prijatelju Petru Milošu
Administrator   

Dragi  Petre, iako sam već duže vrijeme znao da se boriš s teškom bolešću, tvoj odlazak nas je sve iznenadio i rastužio. Tvoju obitelj, prijatelje, kolege, ali i cijelo mjesto – tvoj Tomislavgrad, tvoje rodne Crvenice, voljenu Hercegovinu i cijelu Hrvatsku, osobito onu iseljenu diljem svijeta. Nadam se i vjerujem da si sada konačno našao svoj pravi mir i da si u boljem društvu nego što je ovo naše, zajedno sa svima onim dobrim dušama o kojima si pisao – didom Klecom, babom Mandom, rodijakom Ćipom i drugima.

 

Opširnije...
 
Medicinski priručnik: Iz torbe liječnika
Administrator   

  

torba front f2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani prijatelji, veseli nas da vam možemo ponuditi knjigu Iz torbe liječnika - savjeti koji život znače, dr. Ante Ljubičića uz značajan popust - samo po 100 kn  (u redovitoj prodaji u knjižarama cijena je i dalje ista 150 kn). Po ovoj povoljnoj cijeni knjigu možete nabaviti samo direktno kod izdavača - Udruge Moj svijet, ili naručiti od istog putem maila ili telefonom. Ako želite opširnije - samo kliknite. 

Opširnije...
 
Moj svijet - šest godina
Administrator   

Vjerovali ili ne, dragi prijatelji, već je eto šesta godina kako se u beskraju velike mreže može naći i naš mali Moj svijet. Dobar je stari običaj u takvim prigodama malo zastati, osvrnuti se i pokušati provjeriti ispravnost prijeđenoga puta, i vidjeti što i kako dalje. Pokušati odgovoriti na pitanje koje još od početka visi negdje u zraku - ima li sve to skupa  smisla.... ili nema? Treba li sve pustiti kraju i prihvatiti se pametnijega posla?  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Malena mjesta srca moga...

 

Opširnije...
 
Nova knjiga: Iz torbe liječnika - savjeti koji život znače
Administrator   

Predstavljanje knjige
Promocija
U utorak, 29. 4. 2014. u 19 h, u Velikoj dvorani Matice Hrvatske, Strossmayerov trg 4 u Zagrebu, održano je predstavljanje upravo iz tiska izašle knjige  Iz torbe liječnika - savjeti koji život znače, autora dr. Ante Ljubičića.

 

Knjigu su predstavili mr. sc. Niko Vidović i recenzenti  prof. dr. sc. Mate Sučić i prim dr. sc. Miro Šeremet te sam autor. Uz njihove zanimljive prikaze sadržaja knjige, publika koja je ispunila dvoranu do posljednjeg mjesta, imala je priliku poslušati i lijep glazbeni program kojega je izveo duo iz već dobro poznatog ansambla Glazbene staze (Eda Rimanić, flauta i Iva Ljubičić, klavir).

 

Opširnije...
 
A.G.Matoš: Kip Domovine
Administrator   

Kip Domovine

 

    U katedralu jedne teške noći,

    uđoh tiho i priđoh do oltara,

    sa zvonika jecahu zvona stara.

 

    Htio sam duši molitvom pomoći

    kad tamo pri tamnom visokom odru,

    jedna žena gledaše u daljinu.

 

    Tri su joj boje ovile haljinu,

    prepoznah crvenu, bijelu i modru,

    i reče mi tiho: moli se sinko

    nad nama pletu neke čudne niti,  

    Hrvat je opet tako teško biti...

 

                     A. G. Matoš

 

Opširnije...
 
Voltaire - O toleranciji
Administrator   
(...) Kad biste svi bili istog mišljenja, što se sigurno neće nikada dogoditi, kad bi bio samo jedan  čovjek suprotnog mišljenja, trebali biste mu oprostiti; jer ja ga navodim da misli kao što misli. Dala sam vam ruke da obrađujete zemlju i slabu svjetlost razuma da vas vodi, u vaša srca stavila sam klicu sućuti da jedni drugima pomognete podnositi život.  Ne gušite tu klicu, ne kvarite je, shvatite da je božanska i ne zamjenjujte glas prirode bijednim strastima raznih učenja (...)

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 41 - 48 od 63