NASLOVNICA
Idemo na Sljeme...
Administrator   

Na Sljeme, na Sljeme...

Nedjelja, lijep sunčani zimski dan, ima li išta pametnije nego spremiti se i na Sljeme? Ili na Samoborsko gorje,  u Maksimir, ili bilo kamo? Ali, čini se da ću i danas  to propustiti. Kao i prošle nedjelje. I pretprošle, i one pred, pred pretprošle. Uvijek neki razlozi, neki drugi prioriteti,  stvarni ili izmišljeni. Pa i danas.

  

 

 

 

Pogledajte galeriju

 

 

Opširnije...
 
Moj izbor - dragulji iz riznice poezije
Administrator   

Kad ste zadnji put pročitali Pjesmu nad pjesmama? Ili Gavrana E.A.Poea? Ili Gotheova Fausta? Ili naše Vesnu Parun, I.G.Kovačića, J. Pupačića, I. Slaminga, Tina Ujevića, Krležine Balade, i  ima ih još u nizu? Vjerojatno davno, kad smo ih čitali kao obaveznu lektiru.

 

Opširnije...
 
Zapjevajmo...
Administrator   

„Zapivajmo onu s kojom srce u po žmula zaboravlja brige...“

 

„...Ajmo skupa prijatelji moji, razmistimo tambur i katrige, zapivajmo onu s kojom srce, u po žmula zaboravlja brige...Konobo moja...“.Kako ono dalje ide? Kad bih znao, i tu bih pjesmu  ovdje stavio. Ali, ne mogu se nešto sjetiti stihova. Eto, upravo to je razlog za ovaj prilog. A, ima li išta ljepše od pjesme? I od pjevanja. Pogotovo zajedničkog,  s prijateljima. Kad smo radosni,i kad nam treba malo radosti. Ne kaže se slučajno: tko pjeva zlo ne misli. Ali, zar se i vama ne dogodi često, kao sada meni, da stanete u pola pjesme; zaboravili ste riječi. Evo nekih koje  sigurno dobro znate, ali možda fali koji stih. Ako želite  još – pišite, predlažite.


 

Opširnije...
 
Cromwell: Znameniti govor
Administrator   
Oliver Cromwell: Govor u parlamentu

 

 

(...) strančarsko ste  društvo i protivnici svake dobre vlasti; krdo ste proračunatih hulja i  poput Ezava prodali biste vlastitu zemlju za par zrna žita, i poput Jude izdali  biste  vlastitoga Boga za nekoliko srebrnjaka. Sačuvaste li makar jednu jedinu vrlinu? Postoji li i jedan jedini porok kome se ne odaste? U moga je konja  više vjere  negoli u vas; vaš je Bog zlato (...) 

 

Opširnije...
 
AG Matoš: Stara pjesma
Administrator   

 

O, ta uska varoš, o ti uski ljudi,
O, taj puk što dnevno veći slijepac biva,
O, te šuplje glave, o, te šuplje grudi,
Pa ta svakidašnja glupa perspektiva!

 

Opširnije...
 
Naše malo misto
Administrator   

 

 

Naše malo misto u jesenske dane 

 

Picture 114.jpg 7
Image here:Picture 114.jpg 7

Opširnije...
 
Putopis: Berlin
Administrator   

Ich bin ein Berliner

 

Nije mudro mjeriti život prema vremenu koje je proteklo. Moguće je da su mjeseci koje još imamo proživjeti važniji nego sve proživljene godine. L N. Tolstoj

 

Opširnije...
 
Više...
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 41 - 48 od 48