NASLOVNICA
Darko Vidović: Foto galerija
Administrator   

 

Pred oluju

Evo prigode da se makar u mašti otisnemo u krajeve i mjesta u kojima mnogi od nas nikada nismo bili i koji će nam, vjerojatno, i dalje ostati samo predmetom pustih želja. Pogledajmo izuzetno zanimljivu foto galeriju g. Darka Vidovića, koji će nas majstorski napravljenim fotografijama provesti kroz prekrasne predjele Lijepe Naše i najatraktivnije europske metropole, sve do Bliskog istoka, kroz koje je proputovao ne odvajajući se od svoga omiljenog fotoaparata. Dovoljno je samo povezati se s njegovom stranicom: http://www.vidovic.info/

 

 
Jesenji dan
Administrator   

Gospode, čas je. Ljeto bješe dugo.

Spusti sad sjenu na sunčane ure,

A vjetre pusti da poljima jure.  

Opširnije...
 
Moj svijet - 10 godina
Administrator   

10. godina

 

Krka

 

S radošću i ne bez ponosa potsjećamo vas da ove godine naš i vaš MojSvijet.hr obilježava desetu obljetnicu svoga postojanja u cyber prostoru. Pokrenut 2007.godine kao platforma istoimene udruge „za povezivanje ljudi dobre volje, orjentiranih prema dobru“, a ponajprije za praćenje kulturnoumjetničkih, najvećim dijelom glazbenih i pomalo humanitarnih aktivnosti, kroz svo ovo vrijeme ostao je na tragu programiranih ciljeva i sadržaja.

Opširnije...
 
Bonaventura Duda – Ja Bogu povjerih svoj štap
Administrator   

 

Ako se kojim slučajem nađete na ovim stranicama, neka vam ovaj izbor iz knjižice dragog Božjeg čovjeka Bonaventure Dude, knjižice volumenom male, ali prepune pravih bisera poezije i dubokih misli velikana kroz ljudsku povijest, bude poklon za ove velike dane. „Možda će vam prosvijetliti dušu, osvijetliti put, utješiti...“ I ohrabriti za izbor provjerenih opcija i vrijednosti. U ovo vrijeme relativiziranja svega i svačega u kome se otrov nudi kao eliksir, posve bizarno i neprirodno kao poželjno, u kome je i najboljima teško ostati postojan i uspravan, ima li išta potrebnije i korisnije. To je njegova želja. A i naša.

 

Opširnije...
 
Bonaventura Duda: Razmišljanja
Administrator   

Iz knjige Razmišljanja, Fra Bonaventure Dude

Povodom 60 godina svećeništva, Teovizija

 

Jedne, sada već dosta davne godine, na blagdan Male Gospe u Stenjevcu, slušao sam propovijed koja mi je i danas u živom sjećanju. Tema  teška, najteža: smrt  kao negacija  svega što pokušavamo u životu, samoga života,  njegova smisla. Imao sam osjećaj, vjerojatno kao i mnoštovo oko mene, kao rijetko kada, da propovjednik doista vjeruje u ono što govori. A govorio je o Raspetom koji je svojom smrću pobijedio svaku smrt, o smrti kao prolazu u pravi život, u blaženu vječnost, bez patnje, bez boli, bez straha, bez sumnji...Govorio je sa zanosom, tako uvjerljivo da nije ostavljao ni najmanje mjesta sumnji, s radošću koja se razlijevala na sve nas... Bio je to fra Bonaventura Duda

 

Opširnije...
 
I. Golub i V. Paar: Evolucija materije - vjera i znanost
Administrator   

 

Prije petnaestak milijardi godina iz jedne točke rađa se svemir i započinje evolucijski niz promjena materije. Desetak milijardi godina kasnije iz svemirske prašine nastaje planet Zemlja. Daljnjim evolucij­skim procesima prema prirodnim zakonima (a koje je prema skolastičkim znanstvenicima i Galileiju stvorio Bog) Zemlja mijenja svoj izgled i razvija se život. Prema prisutnim teološkim interpretacijama, Bibli­ja daje alegorijski prikaz ovih zemalj­skih zbivanja. (D. Miletić, Svijetlo riječi, Sarajevo, 2007., iz knjige Skriveni Bog znanstvenika Ivana Goluba i Vladimira Paara.)

 

Opširnije...
 
Pronaći svoj put
Administrator   

Foto:znet.hr

Sve je veći broj mladih kojima je razmišljanje  o osnivanju vlastite obitelji i o potomstvu na posljednjem mjestu u životnim planovima. Ili, ako uopće i pomišljaju na taj korak, odgađaju ga unedogled, najčešće iza četrdesete, što razumljivo, bitno smanjuje njihov biološki  potencijal. Ta pojava, još ne tako davno nezamisliva, kao jedan od bitnih uzroka nacionalne depopulacije (svake nas je godine manje za 10 000), s pravom je nazvana „bijela kuga“.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 9 - 16 od 63