Domjanić: Pri kamenitih vrati
Administrator   

Pri kamenitih vrati

 

Z oltara v črnu noć                                  

Do luči luč trepeće,                

Molitvah vrućih žar                 

Gori iz vsake sveće.  

Opširnije...
 
Kako divan je ovaj naš svijet
Administrator   

Poštovani prijatelji, ovo je još jedna serija vaših priloga koji otkrivaju ljepote našeg planeta Zemlje i slave djela čovjekovih ruku, uma i duha, koja je teško zamisliti bez intervencije transcendentnog koje prožima sve i upravlja svime. Ako slika kaže više od tusuću riječi onda ćete ovdje naći cijele romane. 

 

Opširnije...
 
Posljednje zbogom prijatelju Petru Milošu
Administrator   

Dragi  Petre, iako sam već duže vrijeme znao da se boriš s teškom bolešću, tvoj odlazak nas je sve iznenadio i rastužio. Tvoju obitelj, prijatelje, kolege, ali i cijelo mjesto – tvoj Tomislavgrad, tvoje rodne Crvenice, voljenu Hercegovinu i cijelu Hrvatsku, osobito onu iseljenu diljem svijeta. Nadam se i vjerujem da si sada konačno našao svoj pravi mir i da si u boljem društvu nego što je ovo naše, zajedno sa svima onim dobrim dušama o kojima si pisao – didom Klecom, babom Mandom, rodijakom Ćipom i drugima.

 

Opširnije...
 
Moj svijet - šest godina
Administrator   

Vjerovali ili ne, dragi prijatelji, već je eto šesta godina kako se u beskraju velike mreže može naći i naš mali Moj svijet. Dobar je stari običaj u takvim prigodama malo zastati, osvrnuti se i pokušati provjeriti ispravnost prijeđenoga puta, i vidjeti što i kako dalje. Pokušati odgovoriti na pitanje koje još od početka visi negdje u zraku - ima li sve to skupa  smisla.... ili nema? Treba li sve pustiti kraju i prihvatiti se pametnijega posla?  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Malena mjesta srca moga...

 

Opširnije...
 
Nova knjiga: Iz torbe liječnika - savjeti koji život znače
Administrator   

Predstavljanje knjige
Promocija
U utorak, 29. 4. 2014. u 19 h, u Velikoj dvorani Matice Hrvatske, Strossmayerov trg 4 u Zagrebu, održano je predstavljanje upravo iz tiska izašle knjige  Iz torbe liječnika - savjeti koji život znače, autora dr. Ante Ljubičića.

 

Knjigu su predstavili mr. sc. Niko Vidović i recenzenti  prof. dr. sc. Mate Sučić i prim dr. sc. Miro Šeremet te sam autor. Uz njihove zanimljive prikaze sadržaja knjige, publika koja je ispunila dvoranu do posljednjeg mjesta, imala je priliku poslušati i lijep glazbeni program kojega je izveo duo iz već dobro poznatog ansambla Glazbene staze (Eda Rimanić, flauta i Iva Ljubičić, klavir).

 

Opširnije...
 
Voltaire - O toleranciji
Administrator   
(...) Kad biste svi bili istog mišljenja, što se sigurno neće nikada dogoditi, kad bi bio samo jedan  čovjek suprotnog mišljenja, trebali biste mu oprostiti; jer ja ga navodim da misli kao što misli. Dala sam vam ruke da obrađujete zemlju i slabu svjetlost razuma da vas vodi, u vaša srca stavila sam klicu sućuti da jedni drugima pomognete podnositi život.  Ne gušite tu klicu, ne kvarite je, shvatite da je božanska i ne zamjenjujte glas prirode bijednim strastima raznih učenja (...)

 

Opširnije...
 
A.G. Matoš:1909
Administrator   

 

1909. 

 

Na vješalima. Suha kao prut.

Na uzničkome zidu. Zidu srama.

Pod njome crna zločinačka jama,

Ubijstva mjesto, tamno kao blud.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 25 - 32 od 46